„A tehetség mindig kamatozik” – Az ökölvívó szakosztály köszöntötte pénteken az olimpiáról hazatért Kovács Richárdot
Fotó: Szarka Lajos

Az ökölvívó szakosztály köszöntötte az olimpiáról hazatért Kovács Richárdot péntek délután. A Városi Stadionban található edzőteremben tartott meglepetés-ünnepségen társai, barátai, ismerősei, valamint az egyesületi szakosztály, illetve a város vezetői vastapssal üdvözölték a 26 éves sportolót.

 

Sporttársai és a Nyíregyházi Vasutas Sport Club szakosztálya köszöntötte a párizsi olimpia 63,5 kilogrammos súlycsoportjában ötödik Kovács Richárd ökölvívót és edzőjét, Nagy Lajost pénteken. A Városi Stadionban található edzőteremben tartott meglepetés-ünnepségen társai, barátai, ismerősei, valamint az egyesületi szakosztály, illetve a város vezetői vastapssal üdvözölték a 26 éves sportolót. A számára készített hatalmas torta és a pezsgő mellett egy-egy emlékplakettel lepték meg az ötkarikás játékok negyeddöntőjéig jutott bokszolót és edzőjét.

– Nagyon büszkék vagyunk Ricsire az elért teljesítményéért, de azt gondolom, hogy nemcsak mi, az NYVSC elnöksége, hanem az egész város és a környezete is büszke lehet rá, hiszen valamiben ötödiknek lenni a világon, az igazán nagy dolog. Bízunk benne, hogy így folytatja majd a pályafutását és a következő olimpián is elindul és legalább ilyen eredményt el tud majd érni – mondta el az ünnepélyes köszöntésen dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Vasutas Sport Club alelnöke.

„A tehetség mindig kamatozik”

Horváth András, a szakosztály elnöke is megköszönte a két sportembernek a klubért és a városért tett erőfeszítéseit. Ulrich Attila elnökségi tag, egyben Nyíregyháza alpolgármestere arról beszélt, hogy a tehetség mindig kamatozik, ha valaki akar és elszánt. „Remélem, hogy az NYVSC színeiben még egy olimpiát megérsz, és ismét büszkék lehetünk rád, helyezéstől függetlenül” – fogalmazott az alpolgármester, majd átadta az erre az alkalomra készíttetett, öt karikával díszített tortát, két bokszkesztyűt és az elismeréseket.

A helyszínen Kovács Richárd elmondta, nagyon jólesik neki, amilyen elismeréssel fogadták, néhány nap távlatában pedig úgy érzi, leülepedtek benne az érzések és tapasztalatok.

– Kezdenek bennem leülepedni a dolgok és nagyon jó emlékeim vannak. Nincs bennem semmilyen hiányérzet. Nagyon örülök, és most már egyre jobban kezdem felfogni, hogy a világ élmezőnye volt ott, a legjobb, és ötödik helyezettnek lenni szerintem jó dolog – fogalmazott az ünnepelt Kovács Richárd.

A tanításhoz mindenképp visszatér

Kovács Richárd ökölvívó elárulta, gyermekkori vágya volt olimpián bokszolni és ott jól szerepelni, és ugyan mindkét célját elérte, de szeretett volna éremért a kötelek közé lépni. A civilben testnevelés és történelem szakos tanárként dolgozó tehetség távlati terveiről szólva kifejtette, a tanításhoz mindenképp visszatér.

– A tanításhoz mindenképp visszatérek, még nem gondolkodtam semmin, hogy hogyan tovább, szeretnék még kikapcsolódni, mert az az igazság, hogy nem nagyon sikerült, mióta itthon vagyok. Szeretnék egy picit pihenni, aztán higgadtan gondolkodni, de én nem szeretném még abbahagyni, semmi ilyen nincs bennem – tette hozzá az NYVSC-Big Boxing ökölvívója.

Kovács Richárd élete első olimpiáján vehetett részt Párizsban. Az NYVSC-Big Boxing ökölvívója fantasztikusan teljesített, végül az ötödik helyen zárt, amely hatalmas büszkeség mind a klub, mind Nyíregyháza számára.

Kapcsolódó galéria

Ökölvívó szakosztály köszöntötte Kovács Ricsit és Nagy Lajost