A VB szint a cél

 Mától egészen szombatig rendezik Debrecenben a 119. Úszó Országos Bajnokságot, amely válogató a nyári vizes világbajnokságra. Szurovcsák Ivettnek, a Nyíregyházi Sportcentrum úszójának 50, 100 és 200 mell a fő száma, itt olyan úszókkal indul együtt mint Hosszú Katinka, aki háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok vagy a Riói Olimpián 200 mellet úszó Sebestyén Dalma és Sztankovics Anna. Ivett számára a fő cél, hogy megússza a VB szintet.

- Szerdán 200 mellen, pénteken 100 mellen, szombaton az 50 mellen fogok versenyezni, ezek azok a számok, amelyekben nagyon jól kell teljesítenem, hiszen az utolsó alkalom,hogy a vb-szintet megússzam. 50 mellen egy tizedre vagyok a B szinttől és 1 másodpercre az A-tól. 200-on Sebestyén Dalmával fogok egyszerre úszni a negyedik előfutamban, pénteken szintén Dalmával, míg szombaton 50-en Sztankovics Anna lesz a legnagyobb ellenfelem, az ötödik előfutamban - mondta Szurovcsák Ivett. 

Ivett számára nem ismeretlen a közeg, a felnőttek között rövidpályán már dobogóra állhatott. Számára különösen fontos a 2017-es év, mivel rövidesen érettségizik, így az úszás mellett a tanulásra is sok energiát fordít. 

KBM-DL