A végrehajtott feladatokról számolt be Nyíregyháza

Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának fogadásával kezdődött a tiszti értekezlet, majd Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője foglalta össze a 2016. évben elvégzett feladatokat.

Az alezredes kiemelte: a kirendeltség illetékességi területén 2016. évben összesen 1246 esetben riasztották a készenléti állományt, amelyből 72 esetben kiemelt riasztási fokozat lett elrendelve. A kirendeltség területén 4 önkormányzati tűzoltóparancsnokság működik, Újfehértó, Ibrány, Szakoly és Tiszavasvári, valamint 15 önkéntes tűzoltó egyesület segíti a nyíregyházi hivatásos és az önkormányzati tűzoltók munkáját. A Demecseri ÖTE 2014 óta önállóan is végezheti a beavatkozásokat, a tavalyi évben 47 káresemény felszámolásánál dolgoztak.

A kirendeltség nagy hangsúlyt fektetett az előző évben az önkéntesekkel történő együttműködésre, így Nyírbogdánnyal, Napkorral és Kállósemjénnel is megállapodás született.

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálati csoportjai 40 helyismereti gyakorlaton, 13 szituációs begyakorló gyakorlaton és 8 parancsnoki ellenőrző gyakorlaton vettek részt. A munka mellett a sportban is számos előkelő helyett szereztek meg az állomány tagjai, így a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság nyerte meg a megyei lépcsőfutó és a tűzoltósport versenyt, de nyíregyházi tűzoltók képviselhették a megyét a szatmárnémeti lépcsőfutón is. Az országos rendészeti kondi park bajnokságon nyíregyházi - nyírbátori közös csapat harmadik helyezést ért el. A rendvédelmi szervek dolgozóinak, valamint az együttműködő- és társszerveknek második alkalommal rendezte meg a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a „Karácsony 2016" kispályás teremlabdarúgó tornán, ahol szintén dobogósak lettek a szabolcsi megyeszékhely tűzoltói.

Tavaly októberben Nyíregyháza Járásban újabb járási önkéntes mentőcsoport alakult, miután a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Csoport 21 fővel minősítő vizsgát tett és járási szervezetként is nyilvántartásba kerültek.

A közösségi szolgálat kapcsán 2015/16-os tanévre vonatkozóan 21 középfokú tanintézménnyel működött együtt a nyíregyházi kirendeltség, összesen 448 diák teljesítette a kötelező közösségi szolgálatot a katasztrófavédelmi kirendeltségen és a területünkön működő tűzoltóságokon- tette hozzá Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

A beszámolót követően Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megfeleltre értékelte a beszámolót és az állomány munkáját, valamint meghatározta az elkövetkezendő időszak feladatait.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság