A veszélyjelzés ma elmarad, az ország nagy részén napos idő várható

Kedden számottevő csapadék nem valószínű, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. A középső megyékben és a déli országrészben egy összeáramlás mentén egy darabig még tarják magukat a felhők, de délutántól ott is csökken majd a felhőzet.

Az ország nagy részén napos, gyengén felhős időre van kilátás, de a Duna-Tisza közén, illetve a déli megyékben eleinte még sok felhő lehet, ott majd csak délután csökken a felhőzet, és derül ki az ég – írja az Országos Meteorológia Szolgálat.

Csapadék sehol sem várható. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között várható. Késő estére -4 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Az ország nagy részén derült időben lesz részünk, inkább csak északkeleten lehet felhősebb az idő. Csapadék nem várható. Párássá válik a levegő, egyes részeken köd is képződik. A légmozgás gyenge lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a fagyzugos részeken hidegebb, a belvárosi, a tóparti, illetve a magasabban fekvő területeken pedig enyhébb lehet a hajnal.

 

Forrás: hirado.hu