ADÓ-ÓRÁK

Rendszeresen tájékoztatja az adózás változásairól ügyfeleit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ADÓ-ÓRÁK elnevezésű rendezvény soron következő előadásán az egyéni vállalkozók bevallásáról, különös tekintettel az adórendszeren belüli és az adórendszeren kívüli támogatások elszámolásáról lesz szó. Mindezeken kívül az érdeklődők hasznos információkat tudhatnak meg az évközi és a jövő évi jogszabályváltozásokról is. Tájékozódhatnak például az áfa adómértékét érintő változásokról, a személyi jövedelemadót érintő béren kívüli, úgynevezett cafetéria juttatásokról, valamint a kisadózó vállalkozások tételes adójához, a KATA-hoz kapcsolódó támogatásokról.

 

Ingyenes előadás

 

Az ingyenes előadás több pozitívumot tartogat a hallgatóságnak. Magyar Norbert, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a rendezvény legnagyobb előnye az, hogy a NAV szakemberei hiteles szakmai tájékoztatást nyújtanak első kézből a hallgatóság részére. Hozzátette, az adózók őket érintő változásokról hallhatnak. Magyar Norbert kifejtette, annak ellenére, hogy ez nem egy interaktív előadás, mégis megpróbálnak az előadók a témához kapcsolódó, feltett kérdésekre válaszolni.

 

Havonta egy alkalom, amely az adózóknak segít



Az ADÓ-ÓRÁK előadásait havonta rendezi meg a NAV az érdeklődő adózók részére. Ezek tematikája illeszkedik az időszakos, aktuális adózási teendőkhöz, így akár a bevallást érintő vagy a járulékfizetési kérdéseket, illetve adójogszabály-változásokat érintő kérdéseket is segítenek tisztázni az előadók. Az előadások ingyenesek, bárki meghallgathatja azokat, de elsősorban a vállalkozások képviselőit és a könyvelőket várják a NAV szakemberei.

M. E.