Adomány a felújításhoz

Áprilisban gyulladt ki a rozsrétszőlői családi ház, a Hajlás utcai épületben egy délután csaptak fel a lángok. A 11 tagú család tagjai közül az édesanya, két kicsi és egy nagy gyermek volt otthon, és tartózkodott náluk egy vendég fiú is. Mindannyiuknak sikerült kimenekülniük a házból. Értesítették a tűzoltókat, de ők maguk is megpróbálták oltani a lángokat.

 

LAKHATATLANNÁ VÁLT A CSALÁDI HÁZ

 

A helyszínre kiérkezett tűzoltók eloltották a lángokat, de az épületben olyan óriási kár keletkezett, hogy a ház lakhatatlanná vált. Bár még a biztosító nem fizetett, de megkezdték a helyreállítást. Amennyire tudták, lakhatóvá tették az épületet, és egy részébe vissza is költözött a házaspár a kilenc gyermekkel.
Baloghék házuk újjáépítéséhez több cégtől kaptak segítséget, olcsóbban kapták az építőanyagot. Most pedig a bajba jutott család az egyik nyíregyházi festékbolt jóvoltából 100 ezer forint értékű festékhez és a festéshez szükséges anyaghoz jutott.
Hogy a rozsrétszőlői családi házban mi okozhatta a tüzet, egyelőre nem tudni. Lehet, hogy elektromos hiba miatt csaptak fel a lángok, de az is lehet, hogy nyílt láng használata vezetett a tűzesethez.

Ferenczik Adrienne