Adomány a rászoruló családoknak – Nyíregyháziaknak segít az OTP Fáy András Alapítvány

Ötven nyíregyházi családnak segít az OTP Fáy András Alapítvány. Mintegy 40 ezer forint értékű, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat kapnak a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény Családok Átmeneti Otthona lakói. Az alapítvány az OTP Bankkal és a Humanitás Szociális Alapítvánnyal közös jótékonysági kezdeményezésével országszerte mintegy hatmillió forintból 150 családnak segít az ünnepek előtt.

A nagy zsákokat a BGSZC Budai Gimnázium és Szakgimnázium diákjai festették ki, ez az OTP Fáy András Alapítvány egyik mintaiskolája. A csomagok tartós élelmiszereket tartalmaznak, úgy válogatták össze az alapanyagokat, hogy akár egy hónapig is tudnak majd főzni az adományból a családok, de természetesen édességet is tettek a zsákokba az ünnepekre.

Hatmillió forintos adomány

A jótékonysági kezdeményezést az OTP Fáy András Alapítvány az OTP Bankkal és a Humanitás Szociális Alapítvánnyal közösen hirdette meg.

Összességében ez a projekt hatmillió forintból kerül finanszírozásra, ennek nagy részét az OTP Bank munkatársai adták össze, akiktől pénzbeli adományokat gyűjtöttünk. Több mint négyszáz kolléga járult hozzá ehhez a meglepetéshez, több mint hárommillió forint jött össze az adományokból. Ezen kívül tartós élelmiszereket gyűjtöttünk több helyen, az OTP-ben, a mintaiskolákban, illetve partnerszervezeteknél és a fennmaradó rést pedig az alapítvány a saját kereteiből egészítette ki” – nyilatkozta dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány egyik kuratóriumi tagja és titkára.

150 családnak segítenek

Korábban országos szinten osztottak ki ötven zsákot, idén viszont már annyian támogatták a kezdeményezést, hogy három régióban, összesen 150 ajándékcsomagot osztanak ki a rászoruló családok részére. Ezek egyike Nyíregyháza, itt a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézményhez tartozó családok kapják meg a tartós élelmiszereket majd egy karácsonyi ünnepség keretein belül.

Jelentős támogatás

Egy-egy ajándékzsák értéke 35–40 ezer forint, ez hatalmas segítséget jelent – mondta az intézmény vezetője a keddi rendezvényen. „Én is nagy meglepetéssel hallottam a csomag értékét. Néhány családnak ez a havi jövedelme, ami ennek a csomagnak az értéke” – tette hozzá dr. Nagy Erzsébet.

Az OTP Fáy András Alapítvány és két mintaiskolája, valamint az OTP Bank és a Humanitás Szociális Alapítvány közötti jótékonysági együttműködésnek már 10 éves hagyománya van.

Pénzügyi tudatosság

Nyíregyházának pedig a karácsonyi adományon túl is fontos szerep jut a pénzintézet életében.

Nyíregyháza az OTP Fáy András Alapítvány számára egy kiemelt település, nem véletlen, hogy itt hoztuk létre a második Oktatási és Innovációs Központunkat. Úgy érezzük, hogy ezen a területen kiemelt segítségre van szükség a pénzügyi edukációs felzárkóztatás terén és itt, ebben a központban valósulnak meg az élményalapú, gyakorlatorientált tréningjeink, illetve a trénereink kilátogatnak a Nyíregyháza környéki településekre is, kisebb települések iskoláiba, hogy nekik is segítsenek a pénzügyi felzárkóztatásban” – mondta Borók Edina, az OTP Fáy András Alapítvány kommunikációs igazgatója.

A jótékonysági akcióban idén összegyűjtött ajándékcsomagokat két további helyszínre juttatja el az alapítvány, Jászárokszálláson és Győr környéki településeken élő családoknak teszik még szebbé ebben az évben a karácsonyt.

Kapcsolódó galéria

OTP karácsonyi adomány 2022