Adomány az időseknek

Ajándékcsomagot szállítottak ki a Joób Olivér Szeretetintézmény munkatársai a bokortanyákban élő időseknek. November elején indult az az ajándékgyűjtő kampány, amelynek célja a nehéz körülmények között élő idős emberek megsegítése.

 

Ajándék, amit szeretettel adtak

 

Suták Pálné nagyon örült az ajándéknak. Azt mondta, kifejezetten boldog attól, hogy nagy szeretettel adták. Az idős asszony hozzátette, nagyon kevés özvegyi nyugdíjat kap, így a csomag nagy segítséget jelent neki karácsony előtt.

A szervezet mintegy ezer olyan nyugdíjassal áll kapcsolatban, akik gondoskodásra szorulnak. Közülük sokan tanyákon, egyedül élnek. A Joób Olivér Szeretetintézmény tanyagondnokai, illetve házi gondozói és munkatársai november elején hirdették meg ajándékgyűjtő akciójukat.

 

Segíteni annak, aki nem kéri

 

Hornyákné Pásztor Enikő, a Joób Olivér Gondozó és Rehabilitációs Szeretetintézmény vezetője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, azt szeretnék, ha az idősek karácsony előtt éreznék, hogy rájuk is figyelnek. Az intézményvezető hozzátette, az idősek sokszor nem mondják el, hogy nehéz körülmények között élnek, éppen ezért tartották fontosnak az ünnepi felajánlást.

A szeretetintézmény elsősorban alapvető élelmiszert, cukrot, lisztet, olajat, tésztát és konzervet várt, de volt olyan adakozó, aki gyümölccsel, pékáruval vagy édességgel támogatta a kezdeményezést.

Hepp Jánosné, a TATE Kft. ügyvezetője tartós élelmiszert, száraz tésztát és lisztet ajánlott fel, amivel az idősek karácsonyát szerették volna szebbé, egyszerűbbé tenni.

 

December 23-áig mindenki megkapja a csomagot

 

A Joób Olivér Szeretetintézmény felhívására több százezer forint értékű adomány gyűlt össze, de volt olyan felajánló is, aki pénzadománnyal segítette a szervezet karitatív munkáját. Az ajándékot a szervezet munkatársai december 23-áig minden rászorulónak házhoz szállítják.

M. E.