Adománygyűjtés keretén belül gondolt a rászoruló családokra az OTP Fáy András Alapítvány

A fiatalok itt ingyenes tréningek során ismerkedhetnek meg a pénzügyi, gazdasági szféra alapjaival. Most azonban nem diákok, hanem rászoruló gyerekek és családok ültek egymás mellett az előadóteremben. Czeglédi Zsanett, az OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatója elmondta:

Az Alapítvány minden évben törekszik arra, hogy az ünnep közeledtével segítsen a rászorulókon. Idén már harmadik alkalommal, már hagyományosan ez a térség is részesül segítségben. Korábban 50, de idén már 60 ajándékcsomagot tudunk kiosztani a helyi rászorulók között. Ami különleges, hogy az idei évben egy óvodát is támogatunk játékokkal, könyvekkel.

A rászoruló családokat nemcsak játékokkal és könyvekkel támogatták, hanem tartós élelmiszerek és ruhák is sorakoztak az ajándékcsomagokban. Az OTP Fáy András Alapítvány idén is közösen segített a Humanitás Szociális Alapítvánnyal.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány titkára kiemelte:

A Humanitás Szociális Alapítvány már 27 éve működik, az OTP Bank hozta létre azzal a céllal, hogy hátrányos helyzetű személyeket, családokat támogassunk. Több pályázat is elérhető a honlapunkon. Ezek évről évre megújulnak, minden évben több lehetőség áll a rászorulók előtt nyitva, hogy az alapítványunk támogatását kérjék. Gyógyászati és ösztöndíj pályázataink is vannak, karácsonykor szociális pályázataink, nemcsak tárgyi eszköz adománnyal, hanem pénzzel is segítjük az arra rászorulókat.

Az ajándékcsomagokat ünnepélyes keretek között adták át a rászorulóknak. Karácsony közeledtével 59 család és egy óvoda kapott támogatást.


Dér Vivien