Adományokat gyűjtöttek a diákok – A Vöröskeresztnek segítettek a jókais gyerekek

Tartós élelmiszert, játékokat és mesekönyveket gyűjtöttek a Vöröskereszt számára a Jókai Mór református iskola diákjai. A szervezet idén is meghirdette a Csak egy kis apróság akcióját, ehhez csatlakozott az intézmény. A Vöröskereszt megyei igazgatója úgy látja, óriási az igény ebben az évben az adományokra, többen kérnek tőlük segítséget, mint a korábbi években.

Adni öröm – ezzel a felhívással várták az intézmény diákjainak felajánlását a Jókai Mór Általános Iskola és Óvodában. Az elmúlt napokban nagyon aktívak voltak a diákok, több asztalra fért csak el az adomány, amit a Diákönkormányzat gyűjtött össze. Ezeket a mesekönyveket és játékokat már nem használják régi tulajdonosaik, viszont olyan jó állapotban vannak, hogy egy másik családnál még örülhetnek nekik. Nem ez volt az első alkalom, hogy a tanulók jó cél érdekében fogtak össze az ünnepek előtt.

Nagyon régóta van már ez a hagyomány, hogy adományokat gyűjtünk, most december ötödikén kezdtük és december 13-ig vártuk a felajánlásokat, de még a mai nap is hoztak adományokat, aminek nagyon örülünk és hálásak vagyunk” – mondta Megyesi Tekla Sára, a Diákönkormányzat vezetője.

Felajánlás a Vöröskeresztnek

A felhívás fontos része volt, hogy tartós élelmiszert várnak az adományok közé, hiszen ezzel sokat segítenek egy-egy rászoruló családon. A jókaisok ebben az évben a Vöröskereszt megyei szervezetének ajándékozták az összegyűjtött játékokat és élelmiszereket, szerda reggel a diákok és a szervezet munkatársai közösen pakolták dobozokba az adományt. Az intézmény és a Vöröskereszt jó kapcsolatot ápol.

Már lassan közel húsz éve készítünk csapatokat a vöröskeresztes versenyekre elsősegély-nyújtási ismeretekből, pár éve elkezdtem a véradásokat szervezni, a mai gyűjtés pedig egy újabb lépés a felé, hogy a gyerekek is részt vegyenek az érzékenyítő programokban” – mondta Bezzeg József, az intézmény diákönkormányzat munkáját segítő pedagógusa.

Szükség van a segítségre

A Magyar Vöröskereszt minden évben elindítja a Csak egy kis apróság adománygyűjtési és szeretetakcióját, amit az iskolák körében hirdetnek meg. Ehhez csatlakozott most a Jókai Diákönkormányzata is.

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az igény az óriási, az adományok mennyisége viszont idén láthatóan kevesebb, mint az előző években. Ebből látjuk, hogy az elmúlt időszak mindenkit jobban megviselt és az adakozási kedv ugyan megmaradt, de egy szerényebb mértékű. Szerencsére meg tudjuk valósítani az akciónkat és bízom benne, hogy aki hozzánk fordult segítségért, az nem fog üres kézzel távozni” – nyilatkozta Gurály Edina, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének igazgatója.

Az adományokat halmozottan hátrányos helyzetű családokhoz juttatják el, közöttük is főleg olyanokhoz, akik beteg gyereket ápolnak, valamint idős, egyedülálló embereknek segít a Vöröskereszt ebben az évben is.