Adományozó gazdákat keresnek a társszékesegyház kicserélt tégláinak

A nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház 120 évvel ezelőtt épült. A templom 2023-as nagy felújításakor több száz téglát ki kell cserélni, mert az időjárás és a történelem (háborúk, forradalom) viharai megrongálták őket. Az egyházközség tájékoztatása szerint szeretnék, ha a kicserélt téglák is köztünk maradnának, ezért új gazdákat keresnek nekik.

– 20.000 Ft-on felüli támogatás esetén egy kicserélt 120 éves téglát adunk ajándékba, melyet tanúsítvánnyal is igazolunk. Legyünk részesei mi is a történelemnek, és őrizzünk meg egy darabot a templomunkból otthonunkban! Az adományokat a Plébánia irodájában lehet befizetni, ahol a téglákat is át lehet venni.

Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4., munkanapokon 9:00-16:30 között, elérhetőség: +36 42 509 691, www.magyaroknagyasszonya.dnyem.hu

 

„Apostolokra és prófétákra alapozott épület vagytok, s a szegletkő maga Krisztus Jézus. Ő tartja össze az egész épületet, belőle nő ki az Úr szent temploma. Ti is benne épültök egybe a Lélek közreműködésével az Isten hajlékává." (Ef 2,20-22)