Áfacsökkentés – Még kivárnak a vendéglátósok

Minden induló vállalkozásnál elsőként a marketingre, majd a kínálatra költenek. Ha a vendégek már bevételt termelnek, lehet a béremelésekre is gondolni. Ami különösen fontos, mivel ez a vendéglátásban jelentkező munkaerőhiányra is megoldás lehet.

A Központi Statisztikai Hivatal utolsó adatai szerint a bérek ebben az ágazatban is folyamatosan nőnek: tavaly novemberben több mint 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arról beszélt: a gazdaság jó teljesítményét mindenki érezheti.

A növekedő bérek és csökkenő munkanélküliség is jól mutatja, hogy a gazdaság növekedő pályán van.

– mondta Varga Mihály. Hozzátette, a 2010-es 12 százalékos munkanélküliségi ráta mostanra 3,8 százalékra csökkent.

Januártól változás az is, hogy a melegkonyhás vendéglátóhelyeknek 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulást kell fizetniük a nettó árbevételük után. Ezt az összeget turizmusfejlesztési feladatokra fordítja a kormány, ami jelentősen növelheti Magyarország népszerűségét.

A különböző turisztikai kampányok, hirdetések így még több turistát hozhatnak az országba. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke hozzátette:

Magyarország legfőbb vonzereje továbbra is a gyógyvíz, de egyre többen választják úti céljukként abból a megfontolásból is, hogy hazánk biztonságos ország.


Forrás: hirado.hu