Ajándék színházjegyeket sorsoltak a Pillangó című előadásra

Szabolcsi településeket húztak ki az urnából a Móricz Zsigmond Színházban. Sorsolást tartottak, mivel a Pillangó című előadásra ajándék jegyeket szeretnének adni Szabolcs-Szatmár-Bereg megye öt lakójának. Az urnából először öt Szabolcs megyei települést húztak ki, majd a kisorsolt települések, Csenger, Kántorjánosi, Kótaj, Nagyecsed és Papos Móricz Zsigmond utcáinak házszámai kerültek településenként az urnába. Minden településről egy házszámot húztak, s az ott élők színházjegyet nyertek a Pillangó című előadásra.

MÓRICZ SZÜLETÉSÉNEK 135. ÉVFORDULÓJÁRA

Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója elmondta: minden korosztálynak szeretnének valamivel kedveskedni. Az ajándékba kínált színházjegyekkel most a megye településein élőket szeretnék meglepni.
A Pillangó című előadás próbáit már megkezdték a nyíregyházi teátrumban Szabó K. István rendezésében. Hitves Zsuzsika és Darabos Jóska szerelmi történetét a Móricz Hetek programsorozat keretében állítják színpadra Móricz Zsigmond születésének 135. évfordulója tiszteletére.

A Pillangó című előadást február 28-án mutatják be a nyíregyházi teátrumban. Hitves Zsuzsikát Fekete Réka-Thália játssza, Darabos Jóskát pedig Egger Géza alakítja, de az előadásban szerepet kapott többek között Pregitzer Fruzsina, Bárány Frigyes, Szabó Márta, Horváth László Attila, Horváth Réka és Gosztola Adél.