Ajándékra számíthat, aki szabályosan közlekedik
Fotó: police.hu

Új alkalmazást tesztel a Magyar Rendőrség: a sebességalapon működő hűségpontrendszerrel a szabályosan közlekedőket jutalmaznák.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság OBBPoint applikációja a világon az első sebességalapon működő hűségpontrendszer – olvasható a rendőrség honlapján.

Az augusztus első napjaiban rajtoló alkalmazást a rendőrség azért fejlesztette ki, hogy a forgalomban részt vevő autósoknak ne csak negatív tapasztalatai legyenek a mindennapi közlekedéssel kapcsolatban.

Az alkalmazás letöltői akkor kaphatnak pontokat, hogyha betartják a sebességkorlátozásokat és szabályosan közlekednek.

Az alkalmazással gyűjtött szabályossági jutalompontokat a későbbiekben különböző üzletekben és szolgáltatóknál lehet majd beváltani kedvezményekre, ajándéktárgyakra.

Az OBBPoint aktív állapotában figyeli azoknak a járműveknek a sebességét, amelyekben bekapcsolták az alkalmazást, és ha a vizsgált útszakaszon a sofőr nem lépte túl az ott érvényes sebességhatárt, akkor jutalompontokat jegyez fel a program a használónak.

Nem tekinti szabálysértésnek, ha valaki rövid ideig – például egy előzéshez – túllépi a megengedett maximális sebességet, feltéve, hogy a manőver befejezése után a sofőr visszalassít a megengedett sebességhatárra.

A program egyik sajátossága, hogy nem csak a felnőttek szerezhetnek pontokat. Annak érdekében, hogy a fiatalabb generációt is lekösse, a rendőrség új alkalmazása lehetőséget nyújt a gyerekeknek, hogy különböző rendőrfigurákat – pl. közlekedési rendőröket, kommandósokat, nyomozókat – öltöztethetnek fel és speciális eszközöket adhatnak nekik.

A rendőrség honlapján azt is közzétette, hogy nem csak a gyerekek, de a tervek szerint a felnőttek is versenyezhetnek. A szabályos közlekedéssel elért pontjaik alapján a regisztrált játékosok rendfokozatokat kapnak, és az azonos rendfokozatúak között a későbbiekben ajándékokat sorsolnak ki.

Ebben a játékban értékes telefont vagy akár egy autót is lehet majd nyerni.

 

Forrás: hirado.hu