Akiről még biztosan hallani fogunk

Igazi zenészcsalád az övék: az édesapja és testvére, a nagyapja, az unokatestvére és a testvére is vérbeli muzsikus.

– Az édesapám és a testvére, valamint nagyapa is zenél. Na meg a testvérem és az unokatestvérem. Egyértelmű volt, hogy én is zenész leszek, már óvodában is érdekelt a zene – mesélte találkozásunk elején nevetve.
A kis zenészpalánta az óvoda után Fehérgyarmaton végezte az általános iskolát – természetesen zenetagozaton –, ahol megismerkedett a kotta rejtelmeivel és több hangszer is felkeltette az érdeklődését. Mindössze kilencéves volt, amikor elkezdett zongorázni – ami azóta is nagy szerelme –, hét éve gitározik, hat évig furulyán is játszott és két évet töltött orgonázással. Miután a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban folytatta tanulmányait, kiderült, nem csak a hangszerekkel bánik kiválóan, a torkában is egy gyémánt van elrejtve. Három éve kezdte el csiszolni énektudását, Fekete Katalin, nyíregyházi énektanárnővel, akinek nagyon hálás az elmúlt időszakért.

 

SOKSZÍNŰ EGYÉNISÉG


A pop, jazz és beat szerelmese nagyon szorgalmas típus. Rengeteget gyakorol, mindennap próbál valamelyik hangszerre időt fordítani, új dalokat tanulni. Természetesen a hétvégeken pedig abszolút a zenéé a főszerep. Saját dalok írásával is próbálkozik, mindig dolgozik valami egyedin. Inspirációi akadnak bőven, Pély Barna, a Republicból ismert Tóth Zoltán és Kökény Attila dalai nagy kedvencei Mátyásnak. A legújabb szerzeménye az Egy perc címet viseli és egy titokzatos lánynak íródott: „Mert egyedül vagyok és így is maradok, nem találom helyem, de újra itt vagyok...” – mutatkozik meg a költői véna Mátyás soraiban. A zene mellett azért jut ideje másra is, kézilabdázik, fut, úszik, kerékpározik és a nyíregyházi edzőtermeket is szívesen látogatja.

 

SZÍVBŐL ZENÉL

 

A pörgős fiú gyakorlásainak meglett az eredménye, számos fellépésen túl van már. Iskolai, vidéki és nyíregyházi rendezvények alkalmaival is többször állt színpadon – ami mindig fantasztikus élmény volt számára. Nem egy izgulós típus. A legfontosabb, hogy minden alkalommal egyre jobb és jobb legyen, minél inkább a saját egyéniségére tudja formálni a dalokat és legfőként, hogy átadhassa az érzést.

A nyíregyházi LIKE tehetségkutatóban is megcsillantotta tudását, a tapsviharon túl azonban neki az számított, hogy rengeteg embernek zenélhetett.

– Számomra nem csak a saját sikerem a fontos – állítja a fiatal művész. – Arra törekszem, hogy minél jobb legyen a produkció és minél jobban elő tudjam adni a dalokat, az én stílusom szerint, és hogy ezt mások is átéljék és befogadják – tette hozzá elgondolkodva.

 

NYÍREGYHÁZÁN TERVEZI A JÖVŐT

 

A közvetlen és mosolygós Mátyás örömmel mesélt jövőbeli terveiről is.

– A zene mindig is meghatározó lesz az életemben. Igazi szerelmem a zene. Soha semmiért nem adnám fel – jelentette ki a beszélgetésünk végéhez közeledve rendkívül magabiztosan. – Nagy álmom egy zenekar! – árulta el.

Mátyás nem a jövőnek él, a ma fontos számára és csak remélni tudja, hogy a jövőben is átadhatja másoknak a dalt, a zenén keresztül az érzéseit. Szerencsénkre pedig ezt itt, szülővárosában, Nyíregyházán tervezi.

Farkas Fanni