Aktív sportélet Nyíregyházán – Profi sportolókat és hobbi futókat is vár az Atlétikai Centrum

Két ünnep között is lehet a kertvárosi Atlétikai Centrumban sportolni, a kültéri rekortán pálya minden nyíregyházi előtt nyitva áll. Aktív a sportélet a létesítményben, a magyar és a szlovák válogatott tagjai is Nyíregyházán készülnek a versenyekre, valamint Romániából is érkeznek majd a centrumba. 2023 februárjában pedig a szlovák régiós bajnokságnak is az Atlétikai Centrum biztosít majd helyszínt.

Többen is az Atlétikai Centrum udvarán kezdték a karácsony utáni első napot, egyre több ember életében tölt be fontos szerepet a mozgás. Széleskörű jótékony hatása van a sportolásnak, ami főleg azért is lenne hasznos, mert az emberek nagy része nap mint nap olyan munkát végez, amely nem jár annyi fizikai megterheléssel, mint amennyire az egészségünk megőrzése érdekében szükségünk volna.

Hobbi futók a rekortán pályán

Az egyik legegyszerűbb módja a sportolásnak a futás, ennek a hobbinak a megfelelő ruházatban akár télen is lehet hódolni.

Már többen sportolnak a mai nap folyamán is, a rekortán pályát akár csak nyáron, úgy most télen is igénybe vehetik a nyíregyháziak, időjárási körülményektől függetlenül, hiszen ugyan úgy karban tartjuk a pályát, ha hóesés lesz, akkor is rendben lesz a pálya. A rekortán egészen este nyolc óráig áll a futók rendelkezésére. – nyilatkozta Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum üzemeltetési igazgatója.

Nemzetközi csapatok

Az Atlétikai Centrum beltéri részlege ideiglenes most pár napig üres, de hamarosan újra megtelik étellel, hiszen a sportolóknak és atlétáknak a fedett pályás szezon alapozási időszakának közepén tartunk – tette hozzá Hajnal Gusztáv. Az ünnepek alkalmával pár nap szünetet ugyan a sportolók is kaptak, de rövidesen visszatérnek a centrumba egészt a magyar, másrészt a szlovák válogatott tagjai, valamint Romániából is érkeznek majd Nyíregyházára.

Tulajdonképen az évünknek az első harmada a karácsonyi ünnepekig nagyon zsúfolt volt. Nálunk edzőtáborozott az MTK, a Kecskemét csapata, a Fradi és érkeztek hozzánk Pécsről is. Egy kis kulisszatitkot is elárulok, itt edzőtáborozott Márton Anita is két hétig, december 23-án ment haza. Ami nála plusz érdekesség, hogy amellett, hogy világklasszis sportoló, ő is édesanya is és ilyenkor a családja is elkíséri, így ő két szerepben is helytállt. Ő majd vissza is jön hozzánk január 16-án. Január elsején elindul a teljes csúcsszezon az Atlétikai Centrumban, hiszen jön a szlovák sprinter válogatott, itt lesznek két hétig és két turnusban is végeznek majd edzés munkát. Ezzel párhuzamosan a magyar közép- és hosszútávfutó válogatott is fog egy hosszabb edzőtábort eltölteni.” – tette hozzá Hajnal Gusztáv.

Az alapozó időszak végén az Atlétikai Centrumban tartják majd a felnőtt magyar bajnokságot, de a létesítmény biztosít majd helyszínt a szlovák régiós bajnokságnak is 2023. februárban. A kertvárosi centrum a sportolók minden igényét kielégíti, a fedett pályának köszönhetően nincsenek időjárási viszonyokhoz kötve az edzésük, de szállást és étkezést biztosítanak nekik az épületben, valamint a regenációt is itt tudják végezni.