Alapkőletétel a mátészalkai kórházban

Sajtótájékoztató keretei között tájékoztatták a megjelenteket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház mátészalkai telephelyén zajló fejlesztések jelenlegi állásáról. A mintegy 2 milliárd forintos európai uniós pályázat 2 ütemben valósul meg, az első ütem már befejeződött, az a fehérgyarmati telephelyen az Intenzív Terápiás Osztály átépítését érintette és a mátészalkai kórház központi műtőjének felújítását. A második ütem során építésre, eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésre kerül sor. A sajtótájékoztató után ünnepség kezdődött, melyet Bánhidi Krisztián, a Móricz Zsigmond Színház színésze, Máté Péter Ez itt az én hazám című dalával nyitott meg. Majd letették az új szakrendelő épületének alapkövét. Február végén adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, a bontási munkálatok 100 százalékban befejeződtek, így elkezdődhetett az építkezés.

A mátészalkaiak életében nagy jelentőséggel bírt az elbontott nőgyógyászati épület, ezt figyelembe véve az önkormányzat megőrizte annak egy darabját. Az építésen és felújításon kívül új eszközök beszerzésére is sor kerül.

Az alapkőletétel után bejárták a felújítás alatt lévő 100 ágyas belgyógyászati tömböt. Jelenleg villanyszerelési munkálatok, hidegburkolási munkák, légtechnikai szerelések és gépészeti szerelvényezési munkálatok folynak. A kivitelező szerint minden ütemszerűen zajlik és határidőre elkészül. Az ott dolgozók már várják a fejlesztés végét. A kivitelezés 2015 év végére befejeződik.