Állandó a zivatarveszély a fejünk fölött – Országszerte lehetnek viharok, akár jégeső is
Fotó: Illusztráció

Az egész országban zivatarok alakulhatnak ki napközben. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszú időre kisüt a nap. A déli óráktól kezdve azonban egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A zivatarokat lokálisan felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 Celsius fok között alakul – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Szerda este a gomolyfelhők nagy része összeesik, változóan felhős lesz az ég, ugyanakkor főként az ország keleti felében továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon olykor élénk lesz, zivatarban pedig átmeneti szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet késő este 20 és 25, hajnalban 15 és 22 Celsius fok között valószínű.

Szerda délelőttig elsősorban a délnyugati részen alakulhat ki egy-egy zivatar, lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadékkal.

Késő délelőttől éjfélig szórványosan várható zivatar viharos szél, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A Dunától keletre (ezen belül nagyobb eséllyel az Alföldön), illetve esetleg a délnyugati határ közelében délután, kora este a zivatarokat néhol 90 kilométer/óra feletti széllökés kísérheti, nagyobb méretű jég, továbbá előreláthatólag a keletebbi területeken felhőszakadásra is van esély.

 

Forrás: hirado.hu