Állatkertek Éjszakája – Nyíregyházán első alkalommal szervezték meg a nagysikerű programot
Fotó: Szarka Lajos

A nyár utolsó péntekének éjjelén idén is megtartották az Állatkertek Éjszakáját. Ebben az esztendőben első alkalommal csatlakozott a Nyíregyházi Állatpark, ahova több ezer látogató érkezett. Tűzzsonglőrökkel, látványetetéssel és számos különleges programmal várták a vendégeket.

 

Tűzzsonglőrökkel, látványetetéssel és számos különleges programmal várták a látogatókat az Állatkertek Éjszakáján a Nyíregyházi Állatparkba, melyet itt idén első alkalommal rendeztek meg. A szabolcsi vármegyeszékhelyen óriási tömeg érkezett a programra, már a kapunyitást követően több mint ezer látogató fedezte fel az éjjeli parkot.

– Én még idén nem is voltam itt, az állatparkban, úgyhogy ez újdonság nekem. A kisfiam már volt az óvodával, viszont most is annyira lelkes, hogy ő mondja, merre kell menni. Már kipróbáltuk a Kocsiká-Zoot, ami szintén új élmény volt, mert hiába jártunk már itt, még sosem próbáltuk ki, nagyon jól érezzük magunkat – mesélte Kapási-Havacs Diána, aki kisfiával érkezett a programra.

– Mi voltunk két éve Debrecenben is. Nagyon örültünk neki, hogy most van itt közelebb is. Teljesen jó így éjszaka felfedezni ezt az állatkertet – mondta el Nagy Piroska, aki nagy társasággal érkezett.

Ezen a varázslatos estén a Sarki fényt követve a látogatók bejárhatták a park erre az éjszakára megnyitott Jégvilág és Ázsiai bemutató tereit. A programok során láthatták, hogyan viselkednek, hogyan élnek éjszaka az állatok, és aki szerencsés volt, az részt vehetett a szervezett kulisszák mögötti túrákon, ahol betekintést nyerhettek a Nyíregyházi Állatpark izgalmas napi életébe. Az 5000 állat konyhája keretében igazi ínyencségeket tekinthettek meg a látogatók és a Jégpalota belső tereit is bejárhatták.

– Ez a varázslatos program idén először nálunk is megtekinthető, hiszen más állatkertek már évek óta csatlakoztak az Állatkertek Éjszakájához. A nagy közönség unszolására mi is úgy döntöttünk, hogy idén kipróbáljuk, és az érdeklődés óriási. Célunk az volt, hogy ha már éjszaka és varázslat, akkor betekintést engedünk a kulisszák mögé. Például, megtudhatják, mit eszik egy 6 tonnás elefántbika, sőt, bepillanthatnak a takarmánykonyhába is, vagy akár a cápabölcsődét is megtekinthetik. Természetesen kulturális programokkal is készültünk, hiszen egy ilyen este tűzzsonglőrök nélkül elképzelhetetlen. Lesz ének és akrobatikus előadás is, így aki este 9 és éjfél között ellátogat hozzánk, mindenféle izgalmas programban részesülhet – mondta el a program során Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark oktatási osztályvezetője.

Az éjjel folyamán, a színpadon Nyomtató Enikő zenés előadása varázsolt még különlegesebb hangulatot, de Naninski és Figaro is fellépett, valamint hastáncos műsorral is szórakoztatták a közönséget. A programhoz kapcsolódott a Night Szafari, amely során a park lezárt területén kisbuszokkal lehetett körbejárni a park gyalogosan nem bejárható részét, ez volt a vendégek legkedveltebb programeleme.

Kapcsolódó galéria

Állatkertek Éjszakája 2024 - Nyíregyháza