Állatkölykök minden mennyiségben Nyíregyházán!

Játékra is hívják az elefántrajongókat, hiszen hamarosan, július 19-én névadó ünnepséget szeretnének tartani, így az interneten várják a névjavaslatokat. Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen zsebből kikandikáló kenguruval is találkozhatunk vagy akár egy állat születését is végignézhetjük; ez történt a múlt héten a kétpúpú teve kifutójánál, ahol egy fehér tevekanca világrajövetelét és lábra állását nézhette végig a nagyközönség.

A park igazi kedvencei a csíkos farkú katta és a sárgaszakállas makik, akik kölykei leginkább aprócska manókra hasonlítanak – a kicsiket testközelben is megtekinthetjük, hiszen a makierdőkbe bárki beléphet s közöttük sétálhat. Szépen cseperedik a márciusban született törpevíziló is.

Gyarapodik a Nyíregyházi Állatpark rénszarvasállománya is, hiszen egy héten belül négy kis állat látott napvilágot. Hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön szarvasóvodát kerítettek el nekik. Amint azonban felerősödnek, csatlakoznak a tenyészcsapathoz, ami a picikkel együtt már 16 tagot számlál. Óriási kedvenc a Zöld Piramis Ázsia Ház orangutánkölyke, Ruti is, aki mindennapi bohóckodásával hatalmas mosolyokat fakaszt a látogatók arcán. Különlegessége a borneói orangután családnak, hogy közös kifutóban élnek Európa legidősebb sziamangjával, Finitával, aki szinte pótnagyija lett a 2 éves állatnak.

Bár az állatok utódgondozásába legtöbbször nem kell beavatkozni, olykor segítségre szorulhatnak, s ilyenkor gondozók veszik át a pótszülő szerepét, például Kamilla, a zsiráfborjú nevelésébe kellett besegíteni. S a babadömping még nem ért véget, hiszen számtalan kismama van az úszólábúak, a majmok, nagymacskák és a patások között is...