Amikor a 13 nem szerencsétlen szám - Kiss Norbert és a Révész Racing megállíthatatlan

Németországban, a Nürburgringen vasárnap is folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. 
A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert szombaton megnyerte az első futamot, a másodikban pedig harmadik lett. A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló magyar pilóta az időmérő edzésen ezúttal is a legjobb időt autózta, és folytatva idei fantasztikus sorozatát, az első helyről rajtolhatott. 

Szombathoz hasonlóan vasárnap is az első futamon az összetettben második helyen álló Jochen Hahn indulhatott Kiss Norbert mellől. A start ezúttal nem sikerült jól, Hahn és Lenz is megelőzte a címvédőt, de még az első körben sikerült visszavenni a második helyet. Ettől kezdve egy ötszörös és egy hatszoros Európa-bajnok harcolt a győzelemért. A negyedik körben egy pillanatra már sikerült Hahn elé kerülni, de a német végül visszaverte a támadást. Folyamatosan üldözte riválisát Kiss Norbert, az utolsó körben pedig sikerült kifékeznie, így megnyerte az első futamot Hahn és Lenz előtt. A leintés után Jochen Hahn nagyon szimpatikusan meghajolt a magyar versenyző előtt, ezzel is elismerve teljesítményét. Ez volt Kiss Norbert 13. győzelme idén! 

- Nagyon nehéz verseny volt. A rajt után kidobta a váltó a fokozatot üresbe, és ez elég volt, hogy megelőzzenek. A folytatásban végig Jochen Hahn mögött autóztam, próbáltam közel maradni hozzá. Azt az előzési pontot már korábban kinéztem magamnak, és az utolsó körben volt esélyem, hogy megelőzzem, nagyon későn fékeztem, és sikerült elé kerülnöm. Remek verseny volt, örülök a győzelemnek – értékelt a verseny után Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos második futamon a 8. helyről rajtolhatott a MOL által is támogatott pilóta, de egy kör alatt két pozíciót javított. Az ötödik körben Lenz előzése közben kicsit megcsúszott az autó, ez ugyan némi időveszteséggel járt, de sikerült a pályán maradni. Féltávnál már a negyedik helyen haladt Kiss Norbert, és mindent megpróbált, hogy felérjen a dobogóra. Az utolsó körben Lenz és a magyar versenyző egyszerre érkezett a célegyenesbe, de a német három tized másodperccel megelőzte, így Norbi ezúttal a negyedik helyen végzett. A versenyt Albacete nyerte. A kamion EB szeptember elején Csehországban folytatódik.