Amikor az ünnepelt ad ajándékot

A női röplabda bajnokság bronzcsatájának harmadik felvonását rendezték a Continental Arénában, 1-1-ről folytatódhatott a párharc a Fatum Nyíregyháza és a Jászberény között, és eddig mindkét csapat idegenben tudott csak győzni. Az első játszma után látszott, ezúttal nem lehet megverni a hazaiakat. Nagyon jól játszott a Fatum, és a támadások mellett blokkokból is rendszeresen pontot szereztek, így könnyedén nyerték a szettet. A második játszmában is hasonló volt a helyzet, bár már volt egy kisebb hullámvölgy, de ez nem veszélyeztette a szettgyőzelmet, a harmadik játékrészben viszont megmutatta a Jászberény, nem véletlenül került a négy közé. Sokáig szoros volt az állás, de a Nyíregyháza vezetett, majd a második technikai szünet után a berényieknél volt az előny. A hajrá nagyon izgalmasan alakult, de 23-23 után már csak a házigazda tudott pontot szerezni.

A csapatból Nelmaira Valdez most ünnepelte születésnapját, és a lefújás után egy kis csokorral köszöntötték is a légióst. Ezúttal azonban ő adott ajándékot a közönségnek, 21 pontjával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 3-0-ra győzött a Fatum Nyíregyháza. Mivel a párharc állása így 2-1 a mieink javára, szerdán Jászberényben megszerezhetik a bronzérmet, azaz könnyen elképzelhető, hogy ez volt a szezon utolsó röplabda meccse a Continental Arénában. 

Fatum Nyíregyháza - Jászberény 3-0 ( 14, 20, 23)

Continental Aréna 800 néző 

Nyíregyháza: Fernandez 15, G.Francesco 1, Kalotai 6, Szombathelyi 9, Vacsi 6, Valdez 21 

Csere: Tóth (liberó)

Horváth András vezetőedző: Az első szettben nagyon koncentráltan játszottunk, és bár a második és a harmadik szettben is volt egy-egy megingásunk, magabiztosan győztünk. Szerdán szeretnénk befejezni a párharcot. 

Nelmaira Valdez játékos: Nagyon örülök a győzelemnek, igyekeztem támadásban és a blokkokban is hatékonyan játszani. Légiósként tudom, hogy sokat várnak tőlem a csapatnál, igyekeztem pontokkal segíteni a csapatot. 

Dankó László