Angol nyelvű országismereti vetélkedő az Inczédyben

A Dénes Györgyi és Páll Bernadett tanárnők által szervezett és immár negyedszer megrendezett vetélkedő sajátosságát az adta, hogy ez volt az első alkalom, hogy a versenyen a város más szakközépiskolái is részt vettek.

A tanulók a verseny előtt két hónappal egy előzetes projektmunka elkészítésével neveztek be a vetélkedőbe, mely egy négyoldalas utazási brosúra elkészítése volt, természetesen angol nyelven, Nagy-Britanniáról. Ezekből a munkákból az iskola első emeleti aulájában kiállítást rendeztek.
A vetélkedő célja az volt, hogy a tanulók számára élményszerű programot nyújtson, melyen nemcsak angol nyelvi tudásukat, hanem általános műveltségüket is kamatoztathatják. Emellett lehetőséget nyújtott a Szakképzési Centrum tanárai és iskolái számára, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolataikat, kicserélhessék és bővíthessék szakmai tapasztalataikat. A legjobb projektmunka elkészítői különdíjban részesültek.

[REKLAM]

Az első helyezést a Computer Geeks csapata érte el a Széchenyi István Szakközépiskolából, második lett a vendéglátó Inczédy Black Birds nevű csapata, a harmadik díjat pedig a Széchenyi István Szakközépiskolából a London Eyes elnevezésű csapata vitte el. A díjazottak oklevelet, könyveket és írószereket kaptak jutalmul, melyeket Gurbánné Papp Máriától, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatójától vehettek át. Ezzel a vetélkedővel az iskola hagyományt szeretne teremteni, és a jövő évben egy hasonló vetélkedő megrendezését tervezi.

Dénes Györgyi, Páll Bernadett

(Fotó: Jánosik Tamás)