Apáczai-díjas nyíregyházi pedagógus

A miniszter az ünnepségen hangsúlyozta: a pedagógusok munkája nem helyi, hanem országos ügy, része az emberi erőforrás megteremtésének és megújításának, amely nélkül egyetlen ország sem lehet sikeres.

– A pedagógusnap kifejezi azt, hogy vannak olyan értékek, amelyek iránt együtt vagyunk elkötelezettek és azt szeretnénk, hogy ezek az értékek az életünk részévé váljanak – tette hozzá.

Balog Zoltán kiemelte: az oktatásnak és nevelésnek folyamatosan meg kell újulnia és alkalmazkodnia kell az új körülményekhez.

– Csak akkor rendezhetjük újra a köznevelés rendszerét, ha meg tudunk egyezni a célban: a gyermek mindenek felett – mondta. A miniszter szerint a köznevelési kerekasztalnak üzenete az, hogy párbeszédet kell folytatni. Közel 70 szakmai szervezet tartotta fontosnak ezt a közös célt, fogadta el a meghívást és vesz részt a köznevelési kerekasztal körül folyó szakmai párbeszédben.

– Ha megadjuk egymásnak a megfelelő tiszteletet, akkor számos ellentét feloldható – hangsúlyozta a tárca vezetője.

Az eseményen kiemelkedő oktatási-nevelési munkájáért Apáczai Csere János-díjat vehetett át Mező-Halász Krisztina, a Nyíregyháza Huszár-telepi Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója.

kormany.hu