Áprilisi programkavalkád – Helló Nyíregyháza! és Tavaszi Koncert

Április végén ismét felpezsdül Nyíregyháza belvárosa. Idén is közel tíz helyszínen több színpaddal, Egyetem, Ifjúság, Honvédség, Tavasz utczákkal, Kölyök és Eszem-iszom térrel, valamint derűvel és jókedvvel üdvözöljük a tavaszt. Dr. Ulrich Attila alpolgármester kiemelte, zajlik egy Ifjúsági Hét Nyíregyházán, lesz egy Ifjúsági Konferencia, így most ennek a zárása lesz a Helló Nyíregyháza, így a fiatalok kerülnek a középpontba. Persze a szervezés során megpróbáltak a kicsiktől a nagyokig minden korosztálynak kedveskedő programokat összeállítani.

Este Bikini koncert

A Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren egész nap civil szervezetek gondoskodnak a jó hangulatról színpadi produkciókkal, kirakodóvásárral és kultúrpiaccal. Akik a megyei könyvtár felé sétálnak, azokat Könyvsziget várja szabadtéri könyvtárral. A Takarékpalota és a Korona Hotel előtti téren vásári forgatag, arcfestés és madárkiállítás vár mindenkit. A Bethlen Gábor utcát a honvédség technikai bemutatója, szimulátor és toborzósátor teszi izgalmas helyszínné.

Az Egyetem utczában a Városalapítók szobránál a „Fizika mindenkié” interaktív eszközkiállítás lesz. A nagyszínpadi programok pedig megkoronázzák a felhőtlen nyüzsgést, szórakozást. Délután az Ukulele Trió, a Diamond Zenekar, egy nagyon látványos flashmob, majd egy különleges Fizika-koncert után 18.30 órától érkezik a Bikini együttes, akik az egész napos rendezvényt egy fergeteges koncerttel zárják.

9. Tavaszi Koncert

A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar április utolsó hétvégéjén tartja meg a 9. Tavaszi Koncertjét Szólista parádé címmel. Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész elmondta, most olyan fiatal tehetségeknek biztosítanak bemutatkozási lehetőséget, akik művészeti vagy zeneiskolába járnak, valamint saját zenekaruk szólistái.

Így csendülnek majd fel zenekari számként az Adagio, az Operaház fantomja, vagy My Way dallamai. A 9. Tavaszi Koncert április 27-ikén pénteken 18 órakor kezdődik a Vikár Sándor Zeneiskolában.

 

Szoboszlai Tibor