Aquarius Élmény- és Parkfürdő: ötcsillagos minősítés megerősítve!

Az Aquarius fürdő a legutóbbi, június 25-én, minősítő szakbizottság által végzett felülvizsgálat során három kategóriában ismét megerősítette 2021-ben elnyert legmagasabb, ötcsillagos minősítését. A kitüntetést a fürdő a magas színvonalú és kimagasló élményt nyújtó szolgáltatásaival érdemelte ki, amelyeket évről évre folyamatosan fenntart és fejleszt.

Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő továbbra is tartja magát a csúcson, hiszen a legutóbbi felülvizsgálat eredményeként ismét megerősítette 2021-ben szerzett ötcsillagos minősítését gyógyfürdő, élményfürdő és strandfürdő kategóriában. Az elismerés egyértelmű bizonyíték arra, hogy Nyíregyháza fürdője továbbra is Magyarország egyik legjobbja, amely folyamatosan törekszik a fejlődésre és a kiváló vendégélmény biztosítására.

Sikeres utóellenőrzés

A Magyar Fürdőszövetség által működtetett „Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszere” keretében 2014 óta elnyerhető minősítés nem állandó, egy kijelölt bizottság ötéves ciklusokban rendszeresen ellenőrzi a fürdőket, hogy megfelelnek-e a korábbi minősítésnek, vagy esetleg javultak vagy romlottak az aktuális körülmények. – A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. 2016 után 2021-ben ismét elnyerte az ötéves minősítést. Most zajlott egy utóellenőrzés, amelynek keretében azt vizsgálták, hogy továbbra is megfelelünk-e a minősítés kiadásakor teljesített követelményeknek. Örömmel jelentem, hogy a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. továbbra is megfelel ezeknek a szempontoknak, így továbbra is birtokolja ezt a címet – mondta Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A fürdőben folyamatosan zajlanak a programok, legközelebb szombaton Családi Élménynap várja a látogatókat. Emellett éjszakai fürdőzés és kézműves foglalkozás is szerepel az állandó programkínálatban, de a medencéből nézhető sportesemények is folytatódnak az olimpia ideje alatt.

Átfogó szempontrendszer

A védjegy minősítésének alapja a rendkívül részletes és szigorú szempontrendszer, amely magában foglalja a telepítési, műszaki és higiénés feltételeket, a szolgáltatások választékát és színvonalát, valamint a humán felkészültségi és szakképzettségi követelményeket. A bizottság vizsgálja a fürdők fekvését, környezeti adottságait, megközelíthetőségét, infrastruktúráját, a medencék kialakítását és felszereltségét, a gyógykezelések választékát és színvonalát, valamint számos egyéb szempontot, beleértve a vendéglátás színvonalát és a hulladékkezelést is.

A minősítés során több szempontot vizsgálnak, mivel ez egy szakmai értékelés. Ellenőrzik a vízminőséget és a vízmintavételek eredményeit. Emellett a munkavállalók képzettségét és nyelvtudását is figyelembe veszik. Fontos szempont továbbá az általános higiéniai feltételek, a létesítmények tisztasága, valamint a szolgáltatások színvonala. Vizsgálják, történt-e változás a szolgáltatások között, például bevezettünk-e új szolgáltatást vagy eltávolítottunk-e valamit. Mindezek alapján egy szakmai stáb adja meg a minősítéseket

– tette hozzá a vezérigazgató.

Az élmezőnyben a legjobbakkal

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. nemcsak megfelelt ezeknek a kritériumoknak, de folyamatosan fejleszti infrastruktúráját, hogy továbbra is fenntarthassa és javíthassa szolgáltatásainak színvonalát. A cél az ötcsillagos besorolás hosszú távú megtartása és a vendégek maximális elégedettsége. A nyíregyházi fürdő ezzel az eredménnyel továbbra is a magyar fürdők élvonalában marad, olyan neves intézményekkel egy sorban, mint a Gyulai Várfürdő, a Hungarospa Hajdúszoboszló, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, vagy a Zalakarosi Gránit Gyógyfürdő.