Arany Nap - Megható pillanatok a Váci Mihály Kulturális Központban
Arany Nap - Megható pillanatok a Váci Mihály Kulturális Központban

Hagyományteremtő céllal köszöntötte Nyíregyháza Önkormányzata  az ezt megelőző hétvégén az aranylakodalmukat ünneplő házaspárokat a Váci Mihály Kulturális Központban. 37 még ma is Nyíregyházán élő házaspár fogadta el a meghívást az ünnepi rendezvényre.

Nászindulóval indult az ünnepség a Váci Mihály Kulturális Központban, a Móricz Zsigmond Színház művészei, Dézsi Darinka, Kuthy Patrícia és Illyés Ákos zenés műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.

Kiemelt figyelem a szépkorúakra

A Nyíregyházi Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a városban élő szépkorúakra, ez adta a hétvégi ünnepi rendezvény ötletét is. Nemcsak eseményeket szervez és pályázatokat hirdetnek, de anyagi támogatást is nyújtanak a rászorulóknak – ezt már dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere mondta a szombati ünnepségen.

Megerősítették a fogadalmat

50 éve, 1969-ben több mint 800 ifjú pár kötött házasságot Nyíregyházán. Közülük érkezett 37 még ma is a városban élő házaspár az ünnepségre, ahol újra elmondták házassági fogadalmukat. A megható ünnepi rendezvény hagyományteremtő szándékkal valósult meg. Nyíregyháza önkormányzata 2020-ban, majd az azt követő esztendőkben is készül az aranykorúak köszöntésére. 

Nézze vissza videónkban az Arany Nap legszebb pillanatait!

Kapcsolódó galéria

Arany Nap 2019 - 1