Aranycsapat-kiállítás: Bozsik olimpiai érme és Puskás futballcipője hamarosan Nyíregyházán

Hatvanöt éve annak, hogy a magyar futball válogatott a londoni Wembley Stadionban 6:3-ra legyőzte a hazai pályán kilenc éve veretlen angol csapatot. 2018 ezért is jubileumi év, a legendás Aranycsapat éve!


A Puskás Intézet ennek alkalmából hamarosan városunkban is bemutatja „Arany pillanatok” című kiállítását. Többek között Bozsik József olimpiai aranyérmét is megtekinthetik majd a futball rajongók. A tárlat Puskás Ferencék legnagyobb momentumait mutatja be! Pár nap múlva igazi ritkaságokat hoz a Puskás Intézet a Continental Arénába – mondta Balogh Balázs, az Intézet kommunikációs igazgatója a kiállítás sajtótájékoztatóján.

Hozzátette:

Nálunk van az Aranycsapat több játékosának teljes hagyatéka. Puskás, Grosics, Buzánszky és most Bozsik József hagyatéka is hozzánk került. A Bozsik család egy évre kölcsönadta az Intézetnek, hogy a különböző kiállításokra el tudjuk vinni ezeket a tárgyakat, emlékanyagot. Lesznek személyes tárgyak, az életüket végigkísérő fényképek – minden, ami érdekes lehet a nyíregyházi, térségbeli futball rajongóknak is.

A legendás futballistákról szóló kiállítás szervezője az Omnis Forte Egyesület, amelynek célja, hogy a város kulturális és sportéletét színvonalas rendezvényekkel gazdagítsa.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Kemecsei György szervező elmondta:

Korabeli mezek, zászlók, jelvények, futball cipők és relikviák is érkeznek Nyíregyházára. Ezek nagyon érdekesek lehetnek a jelenleg futballozó fiataloknak és a sportszerető városlakóknak is.

A kiállítást március 21-én délelőtt nyitják majd meg a Continental Arénában. Bajnay Kornél önkormányzati képviselő kiemelte:

Nyíregyháza MJV mindig is támogatta a sportot, mindig is támogatta a kultúrát és most ez egy nagyon jó együttállás. A sportot és a kultúrát egy kicsit összegyúrhatjuk és bizony a legendás Aranycsapatunknak még jobban megismerhetjük. A tárlat a fiataloknak is érdekes lehet, hiszen láthatják azt is, hogy milyen volt évtizedekkel ezelőtt egy mez, egy futballcipő.

A futball relikviákat és sporteszközöket, különleges fotókat március 21-től április 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlat térítésmentesen látogatható majd, minden nap 14 és 18 óra között.

 

Dér Vivien