Aranyos kézisek

Ősszel három pontot veszítette mindössze a Nyíregyházi Sportcentrum junior kézilabda együttese. Tavasszal aztán makulátlan mérleggel lettek bajnokok. A játékosok szerint ez a sok munka mellett a csapatszellemnek köszönhető.

- Évek óta együtt dolgozunk, nagyon jól ismerjük egymást, és a pályán kívül is sokat vagyunk együtt. A közösségnek is köszönhető az eredmény - mondta Bécsi Ádám játékos.

A Sportcentrumnál néhány hete a junior kosarasok szereztek bajnoki címet, a röplabdásoknál pedig több korosztályos csapat is a fináléba jutott.

- A mi utunk az lehet, hogy a csapatainkban saját nevelésű fiatalok szerepeljenek, néhány minőségi légióssal kiegészülve. Az alapok megvannak, mostantól a felnőtt gárdán múlik, hogyan használja ezeket a tehetségeket. Úgy látom bátran nyúlnak hozzájuk a kézilabdásoknál - mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A háttérben igyekeztek minden feltételt megteremteni a felkészüléshez. Az utánpótlás igazgató abban bízik, sok fiatal a felnőtt csapatban is megmutathatja majd tudását.

- Az eredmény mellett számunkra fontos, hogy később felnőttként is megállják a helyüket versenyzőink, a sport mellett az életben is - mondta Kőhalmi Richárd utánpótlás igazgató, Nyíregyházi Sportcentrum

Ami a jövőt illeti, a szakmai stáb komoly kihívás elé néz, mivel a keret egy része továbbtanulás miatt máshol folytatja. Nekik ez az aranyérem volt a búcsúajándék.

- A szezon előtt ez volt a cél, hogy aranyéremmel a zsebükben távozzanak, bárhol is folytatják. Sikerült, és nagyon örülök, hogy egy ilyen csapatot irányíthattam az elmúlt idényben – mondta Bécsi János edző, Nyíregyházi Sportcentrum

A juniorok közül idén többen már az NYKC felnőtt csapatában is játszhattak. A mostani aranyérem a felsőoktatásba felvételizőknek is jól jött, hiszen plusz pontokat kapnak az első helyért.


Álló sor balról jobbra: Bécsi János edző, Ruzsinszki Benjámin, Szabó István, Mészáros Ákos, Vitális István, Gönczi Dániel, Csabai Gergely, Bécsi Ádám, Takács Zalán, Ferenczi Rajmund, Fórizs Roland

Ülő sor: Szedlacsek János, Krisztián Zsolt, Mihályi Béla, Both Péter, Manazya Felicián, Ruzsinszki Patrik, Illés Tamás, Pördi Patrik, Papp Péter.

Dankó László