Aranyos siker - A Sipkay Barna két tanulója első helyezést ért el az Illéssy Gasztro Kupán
XII. alkalommal rendezték meg az Illéssy Gasztro Kupát Kisújszálláson december 7-én. 19 csapat részvételével megrendezett kimagaslóan magas színvonalú csapatversenyben, a Sipkay két kereskedő és webáruházi technikus tanulója, Sándor Kitti és Török Ramóna aranyérmet szereztek a kereskedelmi ágazatban. Erről a Nyíregyházi SZC a legnagyobb közösség oldalon számolt be.
Az Illéssy Gasztro Kupa 2012-ben 58 versenyzővel indult, mára azonban az ország egyik legrangosabb és legnépszerűbb versenye lett. Az idei esztendőben 43 településről 53 iskola, 9 képzőhely és 313 egyéni versenyző, valamint 142 felkészítő oktató jelent meg a megmérettetésen. A verseny országos méretet öltött, hiszen a 370 kilométerre fekvő Soprontól Csengerig, Salgótarjántól Bajáig érkeztek versenyzők.
A 23 egyéni vagy csapat mellett 78-an hét körben főztek a konyhán, a munka kellően rugalmas szervezéssel már pénteken kezdetét vette a zsűri jelenlétében. Szakács kategóriában a hidegkonyhai és artisztikai alkotások száma tizenhatra rúgott.
A tornateremben 71 cukrászmunkát csodálhattak meg, 45 asztalt terítettek meg a pincérek és 13 mixer igyekezett finom és szép koktélokat elkészíteni. Az ország legnagyobb olyan versenye az Illéssy Gasztro Kupa, ahol az élőmunkás, tehát helyszínen végrehajtandó versenyfeladat kellett elvégezni. Szakácsok főztek, a pincérek asztalokat díszítettek, az eladók díszcsomagolást varázsoltak, a cukrászok tortát díszítettek, illetve a mixer-verseny is várta az érdeklődőket. A szakmai zsűri tagjai a hazai gasztronómia kiváló képviselői voltak.
A nyíregyházi aranyéremesek felkészítő oktatója Pálvölgyi Beáta volt.