Átadták a K&H mozdulj! az év tesitanára vármegyei díjakat

"A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelőtanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak a tesiórákon mozog rendszeresen. A tesitanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól.  Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást, képesek elérni, hogy a mindennapos testmozgás beépüljön a diákjaik életébe, továbbá saját egészséges életvitelükkel példát mutatnak a gyerekeknek.” Ezt a célt fogalmazta meg Balogh Gábor MDSZ-elnök az első népszerűségi szavazás háttereként. A választás a K&H Bank támogatásával és a Mediaworks média-együttműködésével zajlott.

Az első lépés a jelölések begyűjtése volt, méghozzá óriási számban: országszerte 5400 jelölés érkezett 1050 tesitanárra intézményvezetőktől, kollégáktól, szülőktől és gyerekektől egyaránt. A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolta be: 

a. 200 fő, vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő
b. 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő
c. 30 év alatti, fiatal testnevelő.

A beérkezett jelölteket az MDSZ vármegyénként és kategóriánként maximum 5 főre szűkítette. Ezt követően került sor a megyei/budapesti szintű szavazásra a vármegyei médiacentrumok online felületein. Aki a jelöltek közül a legtöbb szavazatot kapta, az lett a megyében az Év tesitanára, külön-külön a 3 kategóriában. A szavazás hatalmas érdeklődés mellett zajlott, a jelöltekre összesen több mint 140 ezer szavazat érkezett! A három díjazott Szabolcs Szatmár-Bereg megyében:

Az év fiatal tesitanára: Tilinger Dániel, Fábiánházi Általános Iskola

„Elsősorban a sport szeretete miatt lettem tesitanár. Hat éves korom óta versenyszerűen focizok, így egész életemben közel állt hozzám a sport, ezért választottam ezt az utat. A testnevelés tanításban azt szeretem a legjobban, hogy mindennap gyerekekkel vagyok körülvéve, akik feltöltenek energiával és én egyszerűbben tudom átadni a tudásomat. Egy dolgot nem tudok kiemelni, amire a legbüszkébb vagyok a pályafutásom során, viszont arra büszke vagyok, hogy minden diákom jókedvvel és szívesen jár tesi órára. Ezt úgy értem el, hogy minden gyereknek megpróbálom megtalálni azt a sportágat, amiben jól tud teljesíteni, így sikerélményekkel távoznak az óráról, ami kihatással van a további napjukra. Szívesen emlékszem vissza arra a pillanatra, amikor volt diákommal beszélgettem és megtudtam tőle, hogy az én hatásomra, az érettségi után testnevelői egyetemre szeretne menni.”

Az év tesitanára a 200 fő alatti iskolák között: Szűcsné Kovács Anikó, Dombrád, Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola

„Más foglalkozást el sem tudtam volna képzelni magamnak, s mind a mai napig nem is tudok. Szeretem a tornaterem közegét, a tanóráimat, de legjobban a sportprogramok szervezéséért lelkesedek. Büszke vagyok az intézményünk diákjaira, mert egy nagyon sportos közösség vagyunk. Az eddigi pályafutásom legnagyobb eredményének tartom az aerobik és tánccsoportjaim működése mellett, hogy sikerült olyannyira megszerettetnem tanítványaimmal a mozgást, hogy elballagott diákjaim mai napig a tánccsoportom tagjai maradtak. Jelmondatom: „Ora et labora!”  „Imádkozzál és dolgozzál!”

Az év tesitanára 200 fő fölötti iskolák között: Sira Krisztina, Nyíregyházi Bem József Általános Iskola

„A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában tanítok, földrajz - testnevelés szakos tanárként. Több mint 30 éve dolgozom pedagógusként, azóta ezen a szép, mindig új kihívások elé állító pályán. Szeretem a gyerekeket, ezeket a kis növekvő, kamaszodó emberpalántákat, akinek az életében, jövőjének formálásában nagy szerepünk van nekünk, pedagógusoknak. Hitvallásom: „A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelő eszköze!” Szent-Györgyi Albert”

A díjakat: feliratozott pólót, továbbá egyenként 33.000 Ft értékű Hervis sportszervásárlási utalványt a mai napon kapták meg a nyertesek az MDSZ regionális képviselőjétől és a K&H Bank nyíregyházi fiókvezetőjétől.

„A K&H kiemelt figyelmet fordít a fiatalok egészséges életmódjának előremozdítására, a sportolást népszerűsítő programok támogatására. A testnevelőtanároknak jelentős szerepe van abban, hogy megszerettessék a sportolást a gyermekekkel, buzdítsák őket a rendszeres testmozgásra, és így a fiatalok mozgásban gazdag, teljes életet élhessenek” – emelte ki Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.  „A megyei szavazáson a lelkes diákok, szüleik, a nagyközönség már kimutatta, mennyire szereti ezeket a nagyszerű pedagógusokat – itt az idő, hogy az országos voksoláson is támogatásukat fejezzék ki, hiszen most dől el, ki lesz Magyarország kedvence, a „K&H mozdulj” az év tesitanára.”

Az országos szavazás május 21-június 10. között zajlik a vármegyei és budapesti győztesek részvételével. A megtisztelő címen túl az országos győztesek további értékes díjakat is kapnak: feliratozott melegítőt, továbbá egyenként 330.000 Ft értékű pihenőutalványt.