Átadták a Nyíregyházi Stadiont!

Átadták az új Városi Stadiont! Először léphetett pályára a létesítményben a Spartacus, és a szezon legjobb meccsét játszotta a Fehérvár ellen. Közel 8000 néző volt kíváncsi a találkozóra. 

Tökéletesen előkészített pálya, óriáskivetítők, modern hangrendszer, és közel nyolcezer néző. Csak a vendég szektorban maradtak csak üres székek a vasárnapi Nyíregyháza Spartacus – Fehérvár mérkőzés előtt. Mindenki az új Városi Stadionra, és a három év után hazatérő, az NB-I-be visszajutó Szparira volt kíváncsi, és az összes belépő elkelt elővételben, így a helyszínen már nem is lehetett jegyet venni. A találkozó előtt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere mondott ünnepi köszöntőt. 

-  Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani azoknak a szurkolóknak, akik a csapat mellett mindvégig, jóban-rosszban kitartottak, és kísérték őket folyamatosan, a stadion építése alatt hazai pályának számító Balmazújvárosba és idegenbe is. Klubhűségük eredménye is ez a szép siker, hogy a Szpari újra az élvonalban játszik. Ráadásul most már valóban hazai pályán, egy vadonatúj, UEFA minősítésű focipályán. A nyíregyháziak megérdemeltek már egy ilyen modern, méltó sportlétesítményt, mely illeszkedik a korábbi fejlesztések, a felújított aréna, a jégpálya, az uszoda, az atlétikai centrum sorába.Fontos kiemelni, hogy ez a beruházás sem csak a futballstadionról szól, hiszen a napokban birtokba vehetjük például a világítással ellátott, több mint 630 m hosszú, másfél méter széles rekortán futókört, ami a létesítmény nyitvatartási idejében ingyenesen használható mindenki számára, valamint az új, kétszintes szabadidő sportközpontot, ami a sportfoglalkozások mellett a kispályás foci öltözőinek is otthont ad. Valamint 3 salakos pálya helyén műfüves pályát alakítottunk ki, ezzel is még modernebb körülményeket biztosítva az ország egyik legnagyobb kispályás bajnokságában focizók számára – mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

Révész Bálint, a Nyíregyház Spartacus tulajdonosa augusztus 20-án kapta meg a díszpolgári címet a várostól. A klub tulajdonosa nem leplezte meghatódottságát a megnyitón. 

-Itt vagyunk újra az NB-I-ben, egy új stadionban. Nagyon boldog vagyok, és szeretnénk sok örömet okozni ebben a létesítményben a nyíregyháziaknak – tette hozzá Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa. 

A régi stadion már az 1958-as megnyitásakor is elavultnak számított.  Elbontását követően több mint 8000 férőhelyes, mintegy 12.200 négyzetméteres létesítményt alakítottak ki, 10 ezer négyzetméteres központi pályával. A multifunkciós komplexumban a labdarúgó mérkőzések mellett koncerteket és más rendezvényeket is szerveznek majd. Elkészültével a város közösségi élete is egy jelentős új központot kapott. A futballstadiont a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően alakították ki. A stadion új játéktere pályafűtést és automata öntözőrendszert kapott.

Fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat, és a két együttes remek meccset vívott. Bár a Szpari 2-0-ra is vezetett, a fehérváriak fordítottak, de a végén a Nyíregyháza egyenlített, így a nyitómeccs 3-3-as döntetlennel ért véget.