Átadták az integrált játszóparkot

A Rotary Club Nyíregyháza kezdeményezésére, a Nyíregyházi Önkormányzat támogatásával elkészült a hazánkban eddig egyedülálló, integrált játszópark a Szabadság téren. Az átadó ünnepségen dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, újra bebizonyosodott, hogy összefogással bármire képesek lehetünk. Mint elmondta, nagyon örül, hogy elkészült a játszótér, amely nem az első közös projekt a Rotary Club-bal, öröm, hogy ilyen aktívak, ilyen nemes kezdeményezésekkel keresik meg az önkormányzatot, és reméli, hogy a jövőben is így lesz.

 

KÖZÖS MUNKA EREDMÉNYE

 

Az integrált játszópark ötletének megszületése után együttműködési megállapodás született a nyíregyházi önkormányzat és a világszervezet között arról, hogy a Rotary Club adományozók segítségével megvásárolja a park kialakításához szükséges 17 darab játszótéri eszközt, az ütéscsillapító gumitéglákat, a térburkoló anyagokat, a korlátelemeket, majd átadja ezeket a városnak.

További képekért kattintson a fotóra!

Az önkormányzat pedig azt vállalta, hogy a játszóparkot megépíti, és gondoskodtak az ütéscsillapító ágyak, a járda, a játszótéri eszközök között található sétányok, az öntözőrendszer, valamint az új gyepszőnyeg kialakításáról, amelyhez a forrást szintén a város biztosította.

 

FONTOS AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG

 

Dr. Kiss Ferenc, a Rotary Club Nyíregyháza soros elnöke beszédében az esélyegyenlőség megteremtését emelte ki, és természetesen méltatta a leköszönő elnök, Pták István kezdeményezését. Az álom az volt, hogy egy olyan integrált játszóparkot építsenek a belvárosban, ahol a fogyatékkal élő és az egészséges gyerekek együtt tudnak játszani.

Az ünnepélyes átadáson a park emlékkövét dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Nagy Ferenc, a Rotary soros elnöke, Pták István leköszönő elnök, és dr. Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója közösen leplezte le. A rövid zenés műsor és flashmob után a gyerekek birtokukba vették az új játszóteret. Többek között kipróbálhatták azt a hintát, amelyben elfér a kerekesszék, de az akadálymentesített várkomplexum is nagyon népszerű volt.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)