Átadták az Univerzum Üzletház mögötti parkolót

A Vay Ádám körút mögötti, Körte utcán lévő parkoló sok bosszúságot okozott a gépjármű-tulajdonosoknak. A terület ugyanis az Univerzum Üzletház felépülése óta rendezetlen volt. A zúzott kővel leszórt parkolóban nehezen lehetett megállni, főleg akkor, amikor csapadék is esett. Ekkor a talaj felázott, a kátyúkban megálló víz pedig sok problémát okozott a járművezetőknek. Nyíregyháza önkormányzata ezért is tartotta fontosnak a területen uralkodó állapotokat megszüntetni és leaszfaltozni azt.

 

Régi adósságot törlesztett a város

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere azt mondta az átadáson, a belvárosnak az utolsó pontja volt ez a most leaszfaltozott parkoló. A városvezető hozzátette, aki járt arra, láthatta, hogy milyen gödrös, sáros, tócsás környék volt, ami méltatlan a belvároshoz. Dr. Kovács Ferenc azt mondta, véleménye szerint a parkolót már akkor, amikor az Univerzum Üzletház megépült 20 évvel ezelőtt, szerencsés lett volna megépíteni. Ez elmaradt, és most pótolta a város. Az új parkolóban sok gépjármű állhat meg komfortos körülmények között.

További képekért kattintson a fotóra!

Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, 1400 négyzetméteren történt meg az aszfaltozás, 42 parkolóhelyet alakítottak ki a munkások, valamint egy mozgássérült-parkoló fogadja az ide érkezőket. 130 köbméter aszfaltot használtak fel a munkálatokhoz.

 

Az utolsó földút volt a belvárosban

 

Az Univerzum Üzletház mögötti parkoló aszfaltozásával az utolsó földút is megszűnt a belvárosban.

Dr. Adorján Gusztáv, a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy megépült a parkoló. Azt mondta, a turisztikai fejlesztéseknek ez is az egyik része, hiszen ha valaki bemegy a belvárosba, szerencsés, ha kulturált parkolási körülmények fogadják.

 

Több útszakasz is megújult a környéken

 

A parkoló mellett leaszfaltozták a kapcsolódó utcarészeket is. Szilárd burkolatot kapott a parkoló jobb oldalán található társasház előtti 55 méteres útszakasz, valamint a megálló bal oldalán 187 négyzetméteren beton térkő burkolatot hoztak létre, amely harmonizál az Univerzum Üzletház már meglévő térkövezésével. A Keskeny utcai, korábban zúzott köves, 4 méter széles, 85 méter hosszú utcarészlet szintén aszfaltburkolatot kapott, a Keskeny közben pedig 84 méter hosszúságban a már meglévő burkolatot újították fel. A parkoló és a csatlakozó útszakaszok helyreállítása bruttó 42,2 millió forintos, önkormányzati forrásból valósult meg.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)