Átfogó ellenőrzés az M3-as szabolcsi szakaszán
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartott 2015. április 27-én 9–15 óráig az M3-as autópálya 263. kilométerszelvényében, a kántorjánosi pihenőhelynél.

A rendőrök mérték a járművek sebességét és ellenőrizték az okmányok (külföldiek esetében útiokmányok, esetleg vízum) meglétét és érvényességét, a passzív biztonsági eszközök használatát és a járművek műszaki állapotát.

A fokozott ellenőrzés legfőbb célja a közlekedési balesetek gyakori kockázati tényezőinek csökkentése, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzése, felfedése, valamint a hazánkban jogszerűtlenül tartózkodó külföldiek kiszűrése volt. Az átfogó ellenőrzésben a rendőrség mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei Vám- és Pénzügyőr Igazgatósága is részt vett. Az együttműködő hatóságok a saját szakterületeiket érintően végeztek ellenőrzéseket.

A rendőrök 379 embert igazoltattak, 18 járművezetőt részesítettek figyelmeztetésben kisebb súlyú szabálysértések miatt, 9 sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.