Átlagos a nyári vízfogyasztás

Az idei nyáron eddig zavartalan volt a vízellátás a 24 települést kiszolgáló nyíregyházi térségi rendszerben. Az időjárás kiegyensúlyozott hőmérsékleteket hozott, a legnagyobb vízigény a júniusi hőségriadók idején volt, az átlagos vízfogyasztás pedig 20-22 ezer köbméter volt havonta. A Nyírségvíz Zrt. ellátórendszere biztonságos, a kótaji, a nyírteleki és a paszabi vízművekből táplálkozik, így évek óta nem fordult elő, hogy akár ideiglenes vízhiány lett volna.

 

KORSZERŰ SZENNYVÍZTISZTÍTÁS

 

Szabó Istvánné vezérigazgató elmondta, az elmúlt évben komoly előrelépés történt a szennyvízkezelésben és tisztításban is. A 14 milliárd forintos beruházással, melyet Nyíregyháza uniós és állami támogatásból, valamint lakossági hozzájárulással valósított meg, 8 ezer bekötési lehetőséget biztosítottak a fogyasztók számára. Ennek több, mint felére rákötötték a szennyvizet, de a hálózat a jövőnek is épült, tehát a csatlakozási lehetőség meg van azokon az ingatlanokon is, ahol még nincs ház, vagy mezőgazdasági használatban van a terület. A beruházás óta Nyíregyházát két korszerű tisztítómű látja el, a Westsik Vilmos utcai és az újjáépített Polyák bokori.

 

FOLYAMATOS A KARBANTARTÁS

 

A Nyírségvíz Zrt. munkatársai az elmúlt időszakban komoly meghibásodásokat nem tapasztaltak a vezetékhálózatukban sem, de a tervszerű karbantartásokat folyamatosan elvégzik a szolgáltatás további zavartalansága érdekében.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: internet)