Atlétikai döntő - több mint ezer diák érkezik Nyíregyházára

Nyíregyházán rendezik a héten több korcsoportban is az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Diákolimpia döntőjét. Közel 1400 fiatal érkezik a megyeszékhelyre. A versenyt az Atlétikai Centrumban tartják. 

A Magyar Diáksport Szövetség a 2024/2025. tanévben immár 38. alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpia eseménysorozatát. A Diákolimpián mintegy 280 000 tanuló vesz részt a 6 és 18 év közötti korosztályban, 18 sportágban, nemenként hat korcsoportban. Januárban Nyíregyházán tartották a röplabda döntőt, a szervezés pedig olyan jól sikerült, hogy szerdától újabb finálét rendeznek a megyeszékhelyen. 

- Nagyon örülünk, hogy ismét ilyen rangos verseny házigazdái lehetünk, mint az MVM Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Diákolimpia döntője. Legutóbb nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a szervezéssel kapcsolatban, és bízunk abban, hogy most is mindenki elégedett lesz – mondta Dr. Székely Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. 

Több mint ezer fiatal érkezik az MVM Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság III-IV., valamint V-VI. Korcsoportos Diákolimpia döntőjére. Szerdán és csütörtökön is több számban versenyezhetnek a diákok az Atlétikai Centrumban, mely ideális helyszíne a finálénak. 

- Egyedülálló a helyszín, ahol minden feltétel adott, és bent valamint kint is tarthatunk versenyszámokat, valamint a dobópályát is használhatjuk – tette hozzá Vas László, a szervező bizottság titkára. 

Megyei és nyíregyházi csapatoknak is szurkolhatunk a következő napokban, és várhatóan válogatott sportolók is rajthoz állnak. Mindkét nap 11 órakor kezdődnek a versenyek, és várhatóan 17 óráig tartanak.