Augusztus 20-a után várható roham az írószerboltokban

 

Megkezdődött a tanszervásár, augusztus közepétől egyre többen nézelődnek a papír-írószer üzletekben, és vannak, akik már vásárolnak is.
Egy héttel ezelőtt már megnövekedett a forgalom, és ez egészen szeptember közepéig tart majd. Az általános iskolás gyerekek a szüleikkel már elindultak a tanszereket megvásárolni, de a legtöbben majd augusztus 20-a után jönnek. A középiskolások inkább szeptember első hetében vásárolják meg a szükséges eszközöket – mondta Sztergár Albinné eladó.

CSAK KIS MÉRTÉKBEN EMELKEDTEK AZ ÁRAK

A papír-írószer szaküzletekben a tanszerkínálat széles, az árak tavaly óta csak kis mértékben emelkedtek, és a termékek minőségéhez igazodnak. Iskolatáskát legolcsóbban üzlettől függően 3-7 ezer forintért vásárolhatnak a szülők, a legdrágább táskáért pedig 20 ezer forintnál is többet kell fizetni. Tolltartót 600 és 4 ezer forintos ár között kínálnak, a grafit ceruzák ára, minőségüktől függően 55 illetve 195 forint, a színes ceruza készletek pedig 250-3000 forint közötti áron kaphatók. A kis méretű iskolai füzetek legolcsóbban 42 forintért szerezhetők be, de a divatos mintázatú borítójú termékek ennél drágábbak, azokért márkától függően akár 200 forintot is fizetni kell.

SOKAN LISTA ALAPJÁN VÁSÁROLNAK

A tapasztalatok szerint a szülők legtöbbje az iskola által összeállított lista alapján vásárolja meg a taneszközöket, a középiskolások viszont már maguknak veszik meg azokat a termékeket, amelyeket a legpraktikusabbnak találnak a tanuláshoz.
A papír-írószer üzletekben a különleges igényeknek is igyekeznek megfelelni, kaphatók például balkezesek számára kifejlesztett eszközök is.

F.A.