Ausztrália ikonikus állatai

 

Erszényesek és szárnyasok

 

A Nyíregyházi Állatpark Földünk élővilágát természetközeli kifutókban, kontinensenkénti felosztásban mutatja be és ahol csak lehetséges, nagy, társas kifutóban élnek az állatok. Az ausztrál régiót bemutató kifutórendszerben a Vörös Kontinens több ikonikus képviselője is megtekinthető, például a Föld legnagyobb erszényes állata. A vörös óriáskenguru családnál két kölyök is látható és jövő tavasszal akár újabb, erszényből kukucskáló kölyköket fedezhetnek fel a látogatók, hiszen a fajnál elkezdődött a párzási időszak. Mellettük, egy másik kifutóban vannak Ausztrália vadkutyái, a dingók. A benett-kenguruk pedig a fekete hattyúk és a tyúkludak szomszédságában ugrándoztak – ám a két kifutót most összenyitották.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Kohut Árpád)

 

Közös kifutó

 

Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője elmondta, az eddig külön élő benett-kenguruk most már a fekete hattyúkkal és a tyúkludakkal élnek közös társbérletben. A nagy kifutóval nemcsak a területük nőtt meg, hanem ingergazdagabbá vált életük. Minden állatnak meg van a kedvenc helye: míg a fekete hattyúk inkább a vizes részeket részesítik előnyben, addig a tyúkludak bár a récefélékhez tartoznak, előszeretettel gyalogolnak a szárazföldön, a benett-kenguruk pedig a bozótosokat kedvelik.
Nyugat-Ausztrália címer állatai a fekete hattyúk, valamint a tyúkludak és a benett-kenguruk így most már közös, társas kifutóban tekinthetők meg a Nyíregyházi Állatparkban. A társbérletet mindhárom faj előszeretettel használja.

Dér Vivien