Az a capella leendő sztárjai: The BMG

– Bemutatnátok a The BMG tagjait?

The BMG: Természetesen! Először is szeretnénk bemutatni Bojtor Balázst, a világ legnyugodtabb emberét, másodszor Szenes Mátét, a mókamestert és a rangidős Sebestyén Gergelyt.

 

RÉGI BARÁTOK

 

– Hogy alakult meg a csapatotok, mikor találtatok egymásra?

Balázs: Nagyon rég ismerjük egymást, hiszen mindhárman a Kodály Zoltán Általános Iskolába jártunk, így egy énekkarban énekeltünk. Miután Geri elballagott a Széchenyi István Szakközépiskolába, rá két évre Máté és én is odakerültünk. Ott kezdődött minden, ez év februárjában.

– Honnan ered a The BMG elnevezés?

The BMG: Az igazság az, hogy a nevünkön alig gondolkodtunk. Szinte egyből beugrott, hogy a neveink kezdőbetűiből egy elég jól hangzó név kovácsolható.

 

IMÁDJÁK AZ A CAPELLÁT

 

– Vannak előadók, akik hatottak rátok?

Geri: Igazából egy csapat van, aki hatással van mindhármunkra, ez a Pentatonix. Elképesztő milyen magas szinten űzik ezt a műfajt. Nagyon szeretjük őket. Máté és Balázs pedig megszállott Beatles rajongók. Így ezáltal nekem is „muszáj” volt őket megkedvelnem. (nevet)

– Az a capella nem a legszokványosabb formáció a mai zenei életben, Ti hogy-hogy pont ezt választottátok?

Máté: Mivel ezt csináljuk évek óta, így nem volt kérdés, hogy ezzel a műfajjal szeretnénk próbálkozni. Valóban nem túl szokványos és nem is túl egyszerű, de mi pont ezért szeretjük.

 

GYŐZTES CSAPAT

 

– A nyíregyházi LIKE tehetségkutató közönségdíját szereztétek meg. Milyen érzés volt a siker és az elismerés számotokra?

The BMG: Tulajdonképpen az volt az első elismerésünk. Nagyon jó élmény volt átélni egy ilyen tehetségkutatót. Remek emberekkel ismerkedtünk meg, sok tapasztalatot szereztünk.

– Az ország legnagyobb online videoversenyén, a Ki mit tubeon harmadik helyezést értetek el, mit gondoltok elkezdődött ezzel az országos siker?

The BMG: A Ki mit tube nagyon izgalmas heteket, hónapokat adott számunkra. Kicsit jobban megismert minket a város, többen hallottak rólunk. Meghívtak minket a rádióba, plusz fellépések, lehetőségek adódtak. Egyszóval remek élmény volt. Ami pedig az országos sikert illeti, majd meglátjuk mit hoz a jövő. (nevetnek)

 

TÖRETLEN A SIKERÜK

 

– Melyik fellépésetek volt a legmaradandóbb számotokra?

The BMG: A legmaradandóbb élmény a LIKE döntője volt. Meglehetősen izgultunk. Kiléptünk a nyíregyházi művház színpadára, nagyon szerettünk volna bizonyítani. És a végén nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a zsűritől, és a közönségtől is.

– Mik a jövőbeli terveitek és a most kitűzött legnagyobb cél, álom?

The BMG: Nagyon szeretnénk végre a Youtube csatornánkat kicsit felpörgetni. Sajnos nem nagyon tudtunk erra odafigyelni az elmúlt hónapokban. Most talán ez a legfőbb célunk. És persze tovább képezni magunkat, hogy még jobbak legyünk!

Farkas Fanni