Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése

Dr. Vinnai Győző elmondta, májusban kerül a parlament elé Magyarország jövő évi költségvetésének tervezete. Ebben az szerepel, hogy a sertéshús után a baromfihús, a tej és a tojás áfáját is 5 százalékosra csökkentik. Emellett a korábbi 27 százalék helyett 18 százalékos adó terheli majd az internet- és az éttermi szolgáltatásokat. Emellett most tárgyalnak a bankadó mérséklésének lehetőségéről is. A kormány a jövő évi költségvetésben 3 százalékos gazdasági növekedéssel számol, így tovább növekedhetnek a reálkeresetek, folytatódhatnak a béremelések.

Petneházy Attila arról beszélt, hogy az otthonteremtés támogatásával a demográfiai problémákat szeretnék csökkenteni, és persze megkönnyíteni az emberek mindennapi életét. A legnépszerűbb támogatási forma a CSOK, amelyre már közel 2500 érdeklődő regisztrált. A képviselő hangsúlyozta, a költségvetés számainak alakulása Nyíregyházának is nagyon fontos.

– Sokat fogunk tenni azért, hogy a költségvetésben megjelenjenek azok a projektek, amelyeket a Modern Városok Program keretében aláírt a miniszterelnök és a polgármester. Nyíregyháza szempontjából ez legalább annyira fontos, mint az eddig elmondottak – mondta Petneházy Attila, országgyűlési képviselő.