Az autó nem értékmegőrző

Bárhol is parkol le gépkocsijával, mindig ellenőrizze, hogy a jármű ajtaja valóban lezárt! A gépkocsi feltörők és tolvajok akár blokkolhatják is a távirányítós központi zárat! A bűncselekmény elkövetőit így a nyitott ajtó várja, míg a gépkocsi tulajdonosa meg van győződve róla, hogy lezárta a járművet.


Kérjük, hogy fogadják meg tanácsainkat!


Lehetőség szerint válasszanak őrzött parkolóhelyet!
Az esti és éjszakai órákban jól megvilágított parkolóhelyen parkoljanak!
Ne hagyjanak értékeket az autóban még akkor sem, ha azok a szélvédőn át nem láthatók! Az elkövetők a számunkra szinte értéktelennek számító tárgyak miatt is képesek betörni a szélvédőt, vagy feltörni a zárat, ami miatt jelentős lehet a rongálással okozott kár.
Nem tanácsos a nyílt utcán, bevásárlóközpontok, plázák, strandok környékén kipakolni egy autóból, úgy hogy sokak által jól láthatóan bent marad más holmi a csomagtartóban. Könnyen lehet, hogy a tolvajok figyelik!
Lehetőség szerint alkalmazzanak minősített mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi biztonsági rendszereket, eszközöket gépkocsijukban, amelyek beszerelését érdemes szakműhelyben elvégeztetni.


Amennyiben gépkocsijukat feltörték vagy ellopták, hívják a rendőrség ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívószámát.

 

police.hu