Az egészség mindennél fontosabb - A kézilabdások szezonja befejeződött

A kosárlabdához és a röplabdához hasonlóan kézilabdában is befejeződött a bajnokság. Erről döntött a Magyar Kézilabda Szövetség. Nincs bajnok, feljutó és kieső sem.  A Nyíregyháza a 10. helyen állt a döntéskor. 

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a koronavírus-járvány miatt döntött a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat sorsáról. A döntés értelmében a felfüggesztett idény kapcsán helyezéseket nem állapított meg a Szövetség.

Nincs bajnok és kieső 
 

Mindez azt jelenti, hogy sem a bajnokságoknak, sem a Magyar Kupának, sem a Liga Kupának nincsenek győztesei és helyezettjei a 2019/2020-as idényben, így nincsenek kieső és feljutó csapatok sem, az európai kupaindulásra pedig azok a klubok jogosultak, amelyek azt a 2018-19-es bajnoki helyezéseikkel kivívták. A Nyíregyházi SN a 10. helyen állt az NB-I/B Keleti csoportjában a döntéskor. 
 

- Tudomásul kell venni, hogy az egészség megőrzése a legfontosabb. Bár a felfüggesztés után a játékosaink edzésterv alapján otthonukban tovább edzettek, azért az nem ugyanaz, mintha közösen tréningeztünk volna – mondta Kaplonyi Zoltán, a Nyíregyházi SN vezetőedzője. 

A Nyíregyházi SN számára az ősz nem sikerült jól, tavasszal viszont bíztató volt a rajt. Végül 15 meccsből 5 alkalommal győzött a csapat, kétszer játszott döntetlent, és nyolcszor kapott ki, így 12 ponttal zárt. Az együttesből az ősszel még Balmazújvárosban játszó Vízler Máté volt a legeredményesebb, 85 góllal, ezzel 6. lett a góllövőlistán.  A játékosokkal és trénerrel is közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, és a tárgyalásokat csak azok után lehet megkezdeni, ha eldől, hogy mikor indulhat a következő idény.