Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület újra élelmiszert osztott a rászorulóknak

Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület 2021-ben is nemes célra fordította a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázat során elnyert támogatást. Év elejétől már második alkalommal osztott tartós élelmiszercsomagot az arra rászoruló családoknak. Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület Nagy Szabinával, a térség önkormányzati képviselőjével karöltve osztotta ki a gondosan összeállított 40 csomagot, melyek tartalmát gazdagította a Paco Magtár felajánlásából 40 kg lencse, és egy önzetlen magánszemély felajánlásából a friss gyümölcs – tájékoztatott Turóczi Kinga, az egyesület koordinátora.

 

Turóczi Kinga hozzátette: – Két részletben történt a csomagok átadása, ugyanis, ahogy a járvány egyre jobban megmutatta hatását és nehézségeit, mindig akkor próbáltunk meg segíteni. Az első 20 csomagot ez év márciusában osztottuk, mikor tudtuk, hogy nagyon sok gyermekes szülő otthon van gyermekeikkel és jól jön a tartós élelmiszercsomag. A második kör pedig a napokban valósult meg, itt az idős korosztályt céloztuk meg, akik magányosan, nehéz anyagi körülmények között élnek, vagy a vírus miatt kerültek nehéz helyzetbe.

Gondos szakmai munka előzte meg

Nagy Szabina önkormányzati képviselő elmondta, hogy a projekt megvalósítását gondos szakmai munka előzte meg. – Az év elején egy munkaértekezletet tartottunk a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ jósavárosi telephelyének csoportvezetőjével, munkatársaival, a jósavárosi körzethez tartozó védőnőkkel és ennek az egyeztetésnek a keretében sikerült a 20 gyermekes családot kiválasztani, akik átvehették a csomagokat márciusban. Az elmúlt héten pedig felvettem a kapcsolatot a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ vezetőjével, Nagyné Hermányos Zsuzsannával és kértem együttműködését abban, hogy javasoljanak 20 olyan jósavárosi gondozottat, akik az elmúlt időszakot tekintve valóban nagyon nehéz körülmények között élnek. A gondozási központ nyitottságának, rugalmasságának és együttműködésének köszönhetően a 20 csomag már méltó helyén van.

Már tavaly is sikeres volt

A projekt már második éve sikeresen valósul meg. 2020 májusában, az első sikeres pályázat alkalmával is több mint 60 tartós élelmiszercsomagot tudtak kiosztani az egyesület tagjai. Akkor szépszámú civil összefogás révén tisztítószerek, maszkok, gyerekeknek kreatív eszközök bővítették a csomag tartalmát.

Közösségi szolgálat jegyében

Mint ahogy akkor, a csomagok szortírozása, összepakolása most is az Együtt a Családért Kulturális Egyesület iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákjai segítségével, kiosztása pedig a járványügyi helyzetnek megfelelően, szigorú szabályok betartása révén történt meg. – Bízunk benne, hogy akárcsak egy éve, most is jól jött a segítség ebben a nehéz helyzetben. Kívánunk nagyon jó egészséget mindenkinek! – tette hozzá az egyesület koordinátora.

 

Kapcsolódó tartalom:

Jósaváros szociális védőhálójáról tanácskoztak a segítő intézmények és civil szervezetek