Az elmúlt nyár a városi beruházások időszaka volt

Szeptember elején az Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményében jártunk. Akkor ott a szakemberek a külső szigetelésen dolgoztak. Bár a gyerekek már megkezdték az új nevelési évet, a munkálatok úgy zajlottak, hogy azok a kicsik biztonságát nem veszélyeztették.

 

277 millió forintból 48 beruházás

 

Nem a Sóstói úti nevelési intézmény az egyetlen önkormányzati fenntartású létesítmény, ahol nagyobb felújítás folyik, hiszen az elmúlt időszakban Nyíregyháza önkormányzata 277 millió forint saját forrást fordított intézményeire. Állagjavító és energetikai beruházások a városban 48 helyszínen valósultak meg, vagy vannak folyamatban még most is.

 

Felújítások, amelyek a teljes intézményi kört lefedik

 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, az elmúlt időszak és a jelen munkálatai a teljes intézményi kört lefedik. Bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, szakközépiskolában, kollégiumban és bentlakásos idősek otthonában valósultak meg kisebb-nagyobb beruházások. Az alpolgármester hozzátette, az összegek, amit a város felújításokra fordított, egy-egy projekt esetében egymillió forinttól akár húszmillió forintig terjedtek attól függően, milyen munkát végeztek a szakemberek. A városvezető kifejtette, volt olyan, ahol a lapos tetőt szigetelték, volt olyan, ahol a vizesblokkokat újították fel, de több helyen a beltéri padlózatot cserélték ki. Máshol pedig olyan kültéri elemeket újítottak fel, amellyel az épület állagát óvták meg.

 

Munkavégzés biztonsági előírások mellett

 

Nyíregyházán léteznek olyan oktatási-nevelési intézmények, amelyekben a beruházások nem fejeződtek be a nyári szünet alatt, hanem az új nevelési évben is zajlanak. Továbbá a Pacsirta utcai és az orosi bentlakásos idősek otthonában is végeznek felújítást. Ezeken a helyeken körültekintő szervezőmunkát igényelt az, hogy a munkálatok ne veszélyeztessék az intézmény lakóinak vagy az ott tartózkodóknak az egészségét. Egyes fázisokat hétvégén vagy a nyitvatartási idő után fejeznek be a szakemberek. Nyíregyháza önkormányzata újabb óvodai felújítási projekteket tervez annak érdekében, hogy az óvodások komfortos, modern környezetben tölthessék mindennapjaikat. Ezeket a város saját forrásaiból és ahol bevonható, ott pályázati lehetőségekből szeretné megvalósítani. Mindezek mellett pedig két új óvoda építése szerepel az önkormányzat tartaléklistáján.

Mikita Eszter