Az első öt nap alatt hétezren regisztráltak a Seuso-kiállításra

Óriási az érdeklõdés a március 26-án Nyíregyházára érkezõ Seuso-kincs iránt. Múlt héten csütörtöktõl már lehet a kiállításra idõpontot foglalni, csak az online felületen az elsõ öt nap alatt hétezren jelezték részvételi szándékukat. És még hol a vége… (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. március 9-i számában.)


Március 18-áig még Miskolcon tekinthetõ meg Magyarország egyik legértékesebb mûkincsegyüttese, a Seuso, március 26-án, hétfõn pedig már a Terrorelhárítási Központ Nyíregyházára szállítja – mint korábban is jeleztük, ezen a napon utcalezárásokra kell számítani a városban – és a Jósa András Múzeumban lesz látogatható – országos körútja utolsó állomásaként – március 27-étõl egészen április 15-éig.

– A Seuso-kincset országos körútja során eddig több mint 90 ezren tekintették meg. Mivel Nyíregyháza lesz az utolsó állomás, így óriási látogatói rohamra számítunk, nemcsak Magyarország más városaiból, hanem a határon túlról is. Az érdeklõdés már most hatalmas, folyamatosan fogadjuk a regisztrálókat a foglalási felületünkön, telefonon és személyesen is a múzeum pénztáránál. Gõzerõvel készülünk a kincs fogadására, hiszen két hét múlva már nálunk lesznek láthatók és nagyon komoly biztonság- és mûtárgyvédelmi elõírásoknak is meg kell felelnünk – tájékoztatta szerkesztõségünket dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója.

 

Idõpontot kell foglalni

 

A Seuso-kiállítás regisztrációhoz kötött, amivel a látogatók kényelmét és a zavartalan tárlatmegtekintést szeretnék a szervezõk biztosítani. Idõpont foglalása a csoportos látogatók (20 fõ fölött), a múzeumpedagógiai foglalkozást igénylõ csoportok (20 fõ fölött kérhetõ) és a tárlatvezetést kérõ csoportok (20 fõ fölött kérhetõ) számára kizárólag a kiállítás foglalási oldalán (seuso.josa­mu­zeum.hu) közzétett regisztrációs táblázat segítségével lehetséges. 20 fõ alatti létszámú csoportok és egyéni látogatók idõpontfoglalása szintén a kiállítás foglalási oldalán közzétett regisztrációs táblázat segítségével lehetséges, illetve K–P.: 8.00–16.00 óráig a +36-20/939-4040-es telefonszámon vagy személyesen kedd–vasárnap: 8.00–16.00 óráig, a múzeum pénztárában.

 

Seuso asztalánál

 

Román Zoltánné múzeumpedagógustól megtudtuk, a kiállítással párhuzamosan 50 perces (25 perc a kiállításban, 25 perc a foglalkoztatóban) múzeumpedagógiai foglalkozásra is várják a diákcsoportok bejelentkezését, akiknek kultúrtörténeti és gasztronómiai kalandozásban lehet majd részük.

 

Múzeumpedagógiai foglalkozások

 

A múzeumpedagógiai foglalkozásokra munkana­pokon hétfõ–péntek: 9.00–11.00 és 13.00–15.00 óra  közötti idõsávokban várják a diákcsoportok bejelentkezését, a regisztrációs táblázatban – MP – (múzeumpedagógia) felirattal ellátott idõsávokban.

A Seuso-kiállításra az idõpontfoglalás folyamatos. Vannak idõsávok, amelyek már beteltek és nem tudnak több látogatót fogadni, így a szervezõk arra kérik az érdeklõdõket, hogy minél hamarabb regisztráljanak, hiszen aki megtekinti a kincset, annak biztosan örökre szóló élményben lesz része.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)

A Real Madrid kosárlabdázói is megtekintették a kincset Fehérváron (Fotó: fehervar.hu)