Az első hó nem okozott fennakadásokat Nyíregyháza közlekedésében

A hétfői közel 3 centiméteres hóesést követően hajnalban további 2 centi csapadék esett Nyíregyházán. A NYÍRVV Nonprofit Kft. 17 munkagépe 3 órakor kezdte el a síktalanítási munkát a körúton belüli útszakaszokon. A tegnapi alásózást követően letolták a havat, majd ismét sózták az utakat. A reggeli forgalom összekeverte a havat és a sót, így Nyíregyháza főbb tömegközlekedési útjai sónedvesek, a mellékutak letaposott havasak voltak. A munkagépek délelőtt is tolták a forgalmas szakaszokon a latyakos havat, illetve végezték az összekötő- és bekötőutak takarítását. Az utak síktalanítása mellett tisztítják a járdákat, kerékpárutakat és fizetőparkolókat is, illetve a cég munkatársai kézi erővel a buszmegállókat és gyalogátkelőhelyeket síktalanítják. A hószolgálatban közel 150 dolgozó vesz részt. A hóeltakarítási munkálatokban az önkormányzati rendelet szerint a városlakóknak is van kötelezettségük.

[REKLAM]

Bodrogi László, a Közterület-felügyelet vezetője elmondta, a legfontosabb, hogy mindenki takarítsa el a havat a saját portája előtt és a síkosságmentesítést végezze el. A porhavat könnyű elseperni, fagyás után pedig érdesítő anyagot kell használni, hiszen a konyhasó alkalmazását már törvény tiltja. A lényeg, hogy az ingatlan környékén szüntessék meg a balesetveszélyt.

A Közterület-felügyelet munkatársai megkezdték a járőrözést, melynek során elsőként a belvárosban, majd a külső területeken is ellenőrzik a hóeltakarítást és a síktalanítást. Amennyiben hiányosságot tapasztalnak, először természetesen figyelmeztetik az ingatlan tulajdonosát, de később akár 50 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)