Az erdő rejtelmeivel ismerkedtek az óvodások

A NYÍRERDŐ Zrt. jóvoltából felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a nyíregyházi óvodások, és rengeteget tanultak a három napos játékos tapasztalatszerzés során. A rendezvénysorozat első állomásán megfigyelték a fák életét, őszi kincseket gyűjtöttek és megtanulták az erdő illemszabályzatát. – A legjobb az erdő szépsége, a színes levelek és jó illatú fák voltak – emlékezett vissza a nyuszi csoportba járó Kardos Vivien.

 

 

Madárszárnyakon

 

Ha erdő, akkor madarak! Természetesen nem maradtak ki a megfigyelésből az erdő csiripelő lakói sem, a programok vezetője, Petrilláné Bartha Enikő segítségével a gyerekek megismerhették a Sóstói-erdőben élő madarakat, megsimogatták és meg is gyűrűzték őket. A csiga csoportos Ságvári Anna azt is elmondta, két vörösbegyet gyűrűztek meg a második napon, és miután megsimogatták, szabadon is engedték őket.

 

 

Minivetélkedőn bizonyíthattak

 

A programsorozat zárónapjának témája a téli készülődés volt, melynek során az óvodások az erdei növények és állatok túlélési módszereivel ismerkedtek meg játékos formában. Ezután a gyerekek egy minivetélkedőn tesztelhették a korábban szerzett ismereteiket, és a néhány hete megújult formában átadott erdei tornapályát is birtokba vehették. – Nagyon sok okos dolgot tanultunk Enikő nénitől, a fákról és az erdőben élő állatokról. A színes falevelek és az erdei tornapályán levő játékok tetszettek a legjobban – mondta Patakfalvi Tamás.

 

 

A Városmajori Tagintézmény nagycsoportosai felejthetetlen élményekre tettek szert a három nap alatt és még inkább belopta magát a szívükbe Nyíregyháza egyik legvarázslatosabb helye, a Sóstói-erdő.