Az Európai Unió vadászati főigazgatói négy napot töltöttek Magyarországon

Az évente megrendezett informális ülés helyszíne ezúttal Vásárosnamény volt. A rendezvény ahhoz a programsorozathoz kapcsolódott, amelyet azért szerveztek, mert Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét.

A vadászati főigazgatók szerdán ellátogattak a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészetébe. A szakembereket Hidas Tibor vezérigazgató és Pósán Ferenc erdészeti igazgató fogadta. Az itteni vadgazdálkodásról Misó Mihály vadászati ágazatvezető és Hostisóczki Ákos kerületvezető vadász tartott trófea-bemutatóval színesített ismertetőt. A program során a külföldi szakembereknek arra is lehetőségük nyílt, hogy a vadászterületen nézzék meg a gúthi dámszarvasokat.

A gúthi az egyetlen vadászterület a világon, amely már kétszer érdemelte ki a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács Edmond Blanc díját, a vadgazdálkodás, a környezetvédelem és természetvédelem összehangolásáért. A legnagyobb hírnevet az 1972-ben betelepített dámszarvas hozta meg a terület számára. 1991-ben, majd 2002-ben egyaránt világrekord trófeát viselő dámbikát hoztak itt terítékre, jelenleg a világranglista első három helyét gúthi trófeák birtokolják.