Az év kismamája Nyíregyházán
Aranyvasárnap a betlehemi láng után az ,,év kismamája", Csobot Adél is megérkezett Nyíregyházára. A mindig vidám és gyönyörű énekesnő ünnepi koncertje előtt a karácsonyi készülődésről, a meglepetésekről és az ő igazi ajándékáról, hamarosan megérkező gyermekéről is mesélt.

 - Milyen érzés karácsony előtt pár nappal színpadra állni, amikor mindent átjár a meghitt hangulat és az ünnep ereje?
- Érdekes, de úgy alakultak a koncertjeim, hogy a dalok szempontjából nem kifejezetten karácsonyiakat énekelek. Inkább ez alkalomból a fellépésekkor a városok hangulata, az adventi vásárok teszik igazán különlegessé ezt az időszakot. Nagyon jó érzés ilyenkor színpadra állni, nagyobb a töltete, a hangulata – a szeretet amplitúdója megnő az emberekben és mindenhol óriási szeretetbomba van. Úgyhogy imádok ilyenkor fellépni, akárcsak az év minden napján! (nevet)

NEM ELŐSZÖR NYÍREGYHÁZÁN

- Most, pár nappal az Ünnep előtt Nyíregyházán adsz koncertet. Milyen érzésekkel érkeztél hozzánk?
- Már számtalanszor jártam Nyíregyházán, gyermekként is sokszor megfordultam a városban: voltunk színházban meg ilyenek. Viszont ilyenkor a karácsonyi időszakban még nem voltam, úgyhogy izgatottan vártam az ünnepi fényekkel és vásári hangulattal megbolondított fellépést.

ADÉL KARÁCSONYA

- Hogy telik a készülődés és a Karácsony Nálatok?
- Igazából nagyon hagyományosak vagyunk ebből a szempontból. Én vagyok az, aki imádom a karácsonyfát feldíszíteni meg mézeskalácsokat sütni és a főzés előkészületeiben is segítek. A szűk család fog együtt ünnepelni, nem csak ketten leszünk a párommal – családias ünnep ez számunkra, reméljük, hogy jó lesz és mindenki örülni fog az ajándékának.

MÉZESKALÁCSBAN VERHETETLEN

- Ha már ajándékok… Szoktál saját kezűleg ajándékokat készíteni a szeretteidnek?
- Szoktam, de idén sajnos az időhiány miatt nem saját készítésű ajándékokkal készültem. Bár a mézeskalács teljes mértékben az én kezem munkája, ez is egy ajándék! (nevet) A vásárlásnál pedig próbáltam minél hasznosabb dolgokra gondolni.

TRADICIONÁLIS ÉTELEK AZ ASZTALON

- Milyen hagyományos ételek és sütemények kerülnek az asztalra ilyenkor?
- Nem vagyok egy karácsonyi süti zabáló lány! (nevet) Az ételeknél is nagyon hagyományosak vagyunk, halászlé, töltött káposzta és kacsa fog az asztalra kerülni. Meg hát nyilván a mákos – diós bejgli!

EGY GYERKŐC MINDENT MEGVÁLTOZTAT

- Miben változtat az Ünnepek során az, hogy hamarosan már eggyel többen lesztek, hiszen édesanya leszel?
- Most nem is igazán kézzel foghatóan változtat a dolgokon – na de majd jövőre, amikor már megérkezett! Az érzések és a gondolatok lettek mások egy picikét. Azért ilyenkor át tud értékelődni elég sok minden az ember fejében és már azon gondolkodom, hogy majd tényleg a Mi kis igazi családunknak milyen lesz a karácsonya. Mert azért ilyenkor még hajlamos az ember gyerekként gondolni erre, megszokott valamit a családjától, a szüleitől – azért 21 évesen nem mondom olyan távolinak, hiszen két éve még én is otthon karácsonyoztam és az anyukám készített el mindent. Úgyhogy most viszont már elég erősen elkezdett mocorogni bennem a gondolat, hogy én majd hogy fogom eljátszani ezeket a dolgokat a gyerkőcömmel.

Farkas Fanni

(Fotó: Szarka Lajos)